Članci s tagom: mediji

 • Bez čekanja u redu, brza dijagnostika za samo 7kn

  Bez čekanja u redu, brza dijagnostika za samo 7kn

  Piše Lea Jurišić Nažalost, tek kada se dogode tragedije, aktualiziraju se raznorazna pitanja od šireg društvenog značaja.

 • Zgrožena, zgađena i oduševljena

  Kako smo mi novinari uglavnom kritički nastrojeni u želji da budemo maksimalno objektivni i neovisni, osim naravno onih koji su ovisni i nisu objektivni, kad vam (...)

 • Medijsko praćenje lokalnih izbora

  Medijsko praćenje lokalnih izbora

  Na HRT-u je održan okrugli stol 'Lokalna samouprava i izravni izbori - medijsko praćenje izbornih kampanja' tijekom kojeg se povela i kraća rasprava o položaju žena na izborima. Ocijenjeno je da se o tome ipak treba raspraviti među strankama. Zaključeno je kako bi se u medijima trebalo govoriti o problemu koji žene imaju zbog nametnutih stereotipa, s čime se složila i Novak-Srzić

 • Sloboda medija u Hrvatskoj - Je li Internet slobodan medij?

  Sloboda medija u Hrvatskoj - Je li Internet slobodan medij?

  Otvarajući prvu od osam tribina koje će se baviti pitanjima o kojima Hrvatska pregovara za punopravno članstvo s Europskom unijom, Arijana Vela iz Europskog doma podsjetila je na otvoreno pismo hrvatske blogerske organizacije ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova u kojima prosvjeduje zbog policijskog i sudskog progona blogera.

 • Sve više cenzure

  U povodu tematske sjednice saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te Odbora za ljudska i prava nacionalnih manjina o javnoj televiziji, skupina novinara, nekoliko udruga civilnoga društva i nekoliko pojedinaca poslali su saborskim odborima 'pismo zabrinutosti zbog stanja medijskih sloboda u Hrvatskoj i zabrinjavajućeg položaja novinarske profesije'.

 • Napadnut "Peščanik"

  Napadnut "Peščanik"

  Nakon fizičkih napada, protivnici "Peščanika" su napali ovaj medijski projekt i u "virtualnom" svijetu na način da ruše njihov portal www.pescanik.net, a brojni slušatelji su javili da je u vrijeme emitiranja istoimene radijske emisije ometan signal B92, pa se gubio signal i čuo šum.

 • Radionica o vještinama medijske prezentacije u Puli

  Radionica o vještinama medijske prezentacije u Puli

  Kako dati izjavu pred TV-kamerama, sročiti poziv na konferenciju za novinare, kako novinare zainteresirati da objave priopćenje te koje su najčešće greške u obraćanju medijima bile su glavne teme radionice održane u Puli, a na kojoj su prisustvovale žene iz političkog, gospodarskog i znanstvenog života Istre.

Iz drugih medija

AEM