Članci s tagom: medjunarodni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama

 • 'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  Fondacija CURE u suradnji sa Zvučnom etnografijom održala je radionicu Integrisanih sigurnosti za braniteljice ženskih ljudskih prava u Beogradu od 21 do (...)

 • 'Ako ti pukne film, nisi muškarac nego fotoaparat'

  'Ako ti pukne film, nisi muškarac nego fotoaparat'

  Budi muško klub Niš je u oviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u srijedu proveo javnu akciju kao podršku kampanji '16 dana (...)

 • 'To nije ljubav! Zaustavi nasilje!'

  'To nije ljubav! Zaustavi nasilje!'

  Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Podsjetimo, dan se obilježava od 1999. godine na inicijativu UN-a u znak sjećanja (...)

 • 'Zadržimo pravo na abortus'

  'Zadržimo pravo na abortus'

  Feministička i antifašistička gerila podsjeća javnost da abortus nije stvar ni države niti crkve već izbor svake žene i mi kao žene imamo potpunu slobodu u (...)

 • '34 posto žena preživjelo je seksualno nasilje'

  '34 posto žena preživjelo je seksualno nasilje'

  U Hrvatskoj je svaka treća žena preživjela neki oblik nasilja od strane sadašnjeg ili bivšeg partnera, a oko 30 žena godišnje biva ubijeno od njihove ruke jer su (...)

 • Budi muško i suprotstavi se svim vrstama nasilja!

  Budi muško i suprotstavi se svim vrstama nasilja!

  "Tu smo kako bi obznanili javnosti što to znači biti pravi frajer", objasnili su članovi Budi Muško Kluba na svojoj prvoj online konferenciji za medije održanoj (...)

 • Senijad Ibričić: Udarajte balun, a ne žene!

  Senijad Ibričić: Udarajte balun, a ne žene!

  Sve je krenulo s idejom Ivanke Luetić Boban, predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije koja godinama upozorava na problem nasilja. Nakon samo jednog poziva Ivankinom apelu odazvali su se igrači Hajduka pa je jutros oko podne na Poljudu upriličeno i prvo snimanje. I dok su blicevi bljeskali, pred kamerama i mikrofonima su se nizali Hajdukovi prvotimci: Ahmad Sharbini, Senijad Ibričić...

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM