Članci s tagom: mir

 • Jednome svane, drugome Afganistan

  Jednome svane, drugome Afganistan

  "Postoji samo jedan grijeh i to je krađa... Kada govoriš laži, kradeš nečije pravo na istinu." To je, između ostalog, napisao Hosseini u svojoj knjizi Lovac na (...)

 • Heroine Nobelove nagrade za mir

  Heroine Nobelove nagrade za mir

  Definicija mira kaže da je to stanje harmonije bez konflikata. Karakterizira ga nenasilje i sloboda od straha od nasilja. Shvaća se kao odsutnost neprijateljstva i (...)

 • Od UN rezolucije do NATO direktive

  Od UN rezolucije do NATO direktive

  Nekoliko je desetljeća bilo potrebno da se izgradi snažan normativni okvir, kojim će se ojačati operativne politike i procedure unutar sustava UN-a, a kojim će se (...)

 • Otvorena izložba 'Peace in media 360°'

  Otvorena izložba 'Peace in media 360°'

  U Knjižari Matice hrvatske postavljena je putujuća izložba fotografija Peace in Media 360 ° , koju (...)

 • Mirovni procesi moraju uključiti žene

  Mirovni procesi moraju uključiti žene

  Diljem svijeta žene uspostavljaju mir u svojim domovima i zajednicama na dnevnoj bazi. Međutim, kad se radi o pregovaranju i potpisivanju mirovnih ugovora na (...)

 • Danas je Međunarodni dan mira

  Danas je Međunarodni dan mira

  Donosimo izjavu Centra za mirovne studije (CMS) povodom Međunarodnog dana mira koji se već 30 godina diljem svijeta održava 21. rujna. Također CMS poziva sve zainteresirane da danas u 19 sati dođu u kino Grič na predstavljanje nadolazećeg programa Mirovnih studija, premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Tražili smo radnike, a dobili smo ljude" te predstavljanje publikacije: Imagi_nacija: Građanski identiteti i prava.

 • Nenasilno i mirno u borbi za svoja prava

  Nenasilno i mirno u borbi za svoja prava

  Regionalna adresa za nenasilno djelovanje, Centar za mirovne studije te Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka izrazili su svoju podršku nenasilnom prosvjedu Nezavisne studentske inicijative ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Kako navode u svom priopćenju "nenasilje prepoznajemo u ponašanju prosvjednika koji u svojoj borbi napadaju problem, a ne vrijeđaju osobe."

 • Nasilje ostavlja tragove

  Nasilje ostavlja tragove

  Centar za mirovne studije objavio je na Youtube-u spot "Nasilje ostavlja tragove" izrađenog za kampanju "Mir u škole". Produkciju spota radio je FADE IN. Namjera same kampanje "Mir u škole" je podignuti svijest u javnosti o važnosti mira i izgradnji mira te o vrijednosti nenasilja i nenasilnog rješavanja konflikata među mladima.

 • Zašto sam za mir

  Zašto sam za mir

  Zbornik "Zašto sam za mir" je prvi od tri planirana zbornika tekstova nazvanih "Mirovne sveske", a nastao je u suradnji sa umjetnicama, teologinjama, znanstvenicama, publicisticama i aktivisticama iz Hrvatske, Italije i Bosne i Hercegovine. Predstavljanje zbornika održano je jučer u Zagrebu.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM