Članci s tagom: mizoginija

 • O mizoginim pričama

  O mizoginim pričama

  Priznata znanstvenica i akademkinja, Maja Bošković-Stulli , koja se kroz svoj rad i djelovanje bavila narodnom književnošću, usmenoknjiževnim pripovijedanjem i (...)

 • Guglaj 'Žene' i pronađi...

  Guglaj 'Žene' i pronađi...

  Rodna ravnopravnost puno je više od osnovnog ljudskog prava, ali rodna neravnopravnost i dalje je duboko ukorijenjena u svakom društvu. Nova kampanja UN Women-a (...)

 • (Ne) mrze svi muškarci žene

  (Ne) mrze svi muškarci žene

  Ljutnja je sasvim primjeren odgovor kada znate da vas impliciraju sa sistemom koji podređuje žene – ali rješenje nije usmjeriti tu ljutnju na žene.

 • 'Gradimo front koji će intervenirati u realnost'

  'Gradimo front koji će intervenirati u realnost'

  Unatoč silnim prednostima interneta i društvenih mreža, postoji i druga strana medalje. Iako se danas revolucije, osim na ulici, odvijaju i na društvenim mrežama, to (...)

 • Kako izgleda kuja koja nije znala ušutjeti

  Kako izgleda kuja koja nije znala ušutjeti

  Dobar uvid u njih može se steći, na primjer, čitanjem anonimnih komentara ispod članaka na Internetu: u tu javnu, a anonimnu pljuvačnicu svatko će samozadovoljno (...)

 • Parodija na seksistički hit 'Blurred Lines' vraćena na YouTube

  Parodija na seksistički hit 'Blurred Lines' vraćena na YouTube

  "Mi nismo dobre djevojke, mi smo intelektualke, pametne i sarkastične, ne j***** plastične", stihovi su parodije Defined lines (Definirane linije) koja (...)

 • Ekstremno popularna mizoginija

  Ekstremno popularna mizoginija

  Hip hop je već dugo onaj dio popularne kulture koji se prvi nađe na tapetu kad treba govoriti o negativnom utjecaju vezanom uz homofobiju i seksizam, piše Petar Odak (...)

 • Napadi zbog novčanice s likom Jane Austen

  Napadi zbog novčanice s likom Jane Austen

  Carolina Criado-Perez britanska je novinarka i feministkinja koja se svojom kampanjom uspješno izborila za prikaz ženskog lica na novčanici, a Stella Creasy (...)

 • Crkva cenzurira i provodi inkviziciju

  Crkva cenzurira i provodi inkviziciju

  Izložba slika triju umjetnica - Marije Koruga, Monike Meglić i Melinde Šefčić pod nazivom 'Ženski autoportreti - upisivanje tijela' u kapelici Sv.

 • Nezaštićene indijske žene

  Nezaštićene indijske žene

  Nakon što su petogodišnju djevojčicu okrutno silovala dvojica muškarca, Indija je opet u šoku. Nasilje nad ženama tamo je duboko ukorijenjeno u društvu.

<< < 6 7 8 9 10 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM