Članci s tagom: muskarci

 • Pet načina na koji su moderni muškarci odgojeni da mrze žene!

  Pet načina na koji su moderni muškarci odgojeni da mrze žene!

  Razlike između muškaraca i žena, a posebno predrasude prema ženama, prisutne su otkako je svijeta i vijeka. No, nasuprot modernim prikazima tih razlika, postoje i neki (...)

 • Zašto su žene manjina u znanosti?

  Zašto su žene manjina u znanosti?

  Muškarci još uvijek prednjače u tzv. STEM polju rada (science, technology, engineering, mathematics, tj. znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika).

 • Muški pogled na ženskoj stražnjici

  Muški pogled na ženskoj stražnjici

  Nikada nisam previše razbijala glavu oko toga zašto i u kolikoj mjeri muškarci zure u žene, te je li to zurenje opravdano. Mislim, toliko je faktora koje treba uzeti u obzir: neki muškarci to čine poskrivečki, neki su prilično jezivi, nekim ženama to laska, drugima se od toga diže kosa na glavi. Sve u svemu, pretpostavljam da je tomu nemoguće stati na kraju, no sve dok smo svjesni da problem postoji, i sve dok se muškarci barem trude ostati koliko-toliko civilizirani, sve pet.

 • Za mene vopi, zapičku sok! Ja plaćam, naravno!

  Za mene vopi, zapičku sok! Ja plaćam, naravno!

  Malo je toga što me može privezati za tipkovnicu uz slušanje Horowitzeva sviranja Chopina u sunčano subotnje popodne. Ali, eto, i to se ponekad dogodi.

 • Magnum 365 ili zašto su dlake na prsima oznaka muževnosti

  Magnum 365 ili zašto su dlake na prsima oznaka muževnosti

  U sklopu projekta "Oni dolaze" u Galeriji SC na Noć muzeja otvorena je izložba "Magnum 365" Luke Hrgovića i Duje Medića. Dvojica mladih umjetnika kritiziraju razvoj muške golotinje i estetske standarde. Naslove izložbe Magnum 365 sugerira, pištolj Magnum kao muškarčevu najdražu igračku.

 • Kampanja koja upozorava muškarce da se klone braka

  Kampanja koja upozorava muškarce da se klone braka

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Winston Wu, osnivač dating stranice "Happier Abroad" (iliti ´Sretniji u inozemstvu´) tvrdi da zna o čemu (...)

 • Žene, muškarci i spavaća soba

  Žene, muškarci i spavaća soba

  Muškarci i žene nisu toliko različiti, pa ni kad je u pitanju seks. Konstatacija o  muškarcima s Marsa i ženama s Venere tek je pojednostavljeno shvaćanje rodnih razlika,  na što je ukazao i tim znanstvenica i znanstvenika sa Sveučilišta Michigan. U studiji "Women, Men and the Bedroom" preispitali su glavne mitove o seksu i ulogama spolova u spavaćoj sobi, te zaključili da se razlike, ukoliko i postoje, ne smiju uzimati zdravo za gotovo.

 • Na razini stavova muškarci podržavaju rodnu ravnopravnost, u praksi baš i ne

  Na razini stavova muškarci podržavaju rodnu ravnopravnost, u praksi baš i ne

  U organizaciji Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) u Zagrebu je u petak, 14.10.2011. održana jednodnevna međunarodna konferencija "Muškarci i rodna ravnopravnost: Za ravnopravnost je potrebno dvoje" na kojoj su predstavljeni rezultati prvog istraživanja o stavovima i ponašanjima muškaraca u Hrvatskoj.

 • 12 koraka kojima muškarci mogu suzbiti seksizam

  12 koraka kojima muškarci mogu suzbiti seksizam

  Prevela Franciska Cettl 1. Nemojte prekidati žene dok govore, kontrolirati njihov prostor ili pretpostavljati da trebaju vašu zaštitu.

 • Uloga muškaraca u feminizmu i feminističkoj teoriji

  Uloga muškaraca u feminizmu i feminističkoj teoriji

  Prevela Franciska Cettl Mogu li muškarci biti teoretičari feminizma? Definicija feminizma i feminističke teorije možda ima onoliko koliko (...)

Iz drugih medija

AEM