Članci s tagom: nasilje

 • Koga štiti policija?

  Koga štiti policija?

  Nakon što je na Facebooku pokrenuta grupa čiji su članovi uputili najgore moguće prijetnje homoseksualcima koji bi se u srpnju trebali okupiti u Splitu na Queer partyju, Dnevnik.hr je zanimalo hoće li policija poduzeti ikakve radnje protiv onih koji su uputili takve prijetnje.

 • Ana Magaš konačno može viđati dijete

  Ana Magaš konačno može viđati dijete

  Ana Magaš više nema sudskih prepreka za viđanje svog djeteta, doznaje se u priopćenju Ustavnoga suda gdje se ne navodi njeno ime. Ustavni je sud, naime, usvojio ustavnu tužbu Ane Magaš i ukinuo rješenja Županijskog suda u Zadru i Općinskog suda u Zadru koji su joj odbili ostvarivanje prava na susrete i druženja s njezinim maloljetnim djetetom, prenosi Index.

 • U Rijeci otvoreno savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji

  Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji, što ga je iz svojeg 15-godišnjeg rada iznjedrila Udruga SOS telefon - Grad Rijeka, u petak je, na Međunarodni dan obitelji, obilježilo prvu godišnjicu rada te konferencijom za novinare najavilo da sada radi i izravno s građanima i u svojim prostorima.

 • Rad i trud da pomognemo žrtvama nasilja sada je vraćen na početak

  Rad i trud da pomognemo žrtvama nasilja sada je vraćen na početak

   U protekla dva tjedna, sve do jučer niti jedna žena nije potražila pomoć i smještaj u Skloništu dok zakonom utvrđen Protokol o postupanju s žrtvama nasilja u Karlovačkoj županiji jedva da se provodi.

 • Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

  Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

  Predsjednica Povjerenstva ocijenila je da je to povjerenstvo još jedan, potpuno novi mehanizam zaštite od nasilja u obitelji u kojem je okupljen velik broj priznatih stručnjaka koji se bave tom problematikom, ali i članova/ica nevladinih organizacija.

 • Veliki dar Maloj kući

  Veliki dar Maloj kući

  Tvrtka Procter&Gamble donirala je jučer zadarskoj Udruzi za pomoć ženi i djetetu "Duga" polugodišnju zalihu proizvoda robnih marki koje se proizvode u sklopu te multinacionalne korporacije. Donacija uključuje deterdžente za pranje rublja, proizvode za osobnu higijenu, sredstva za čišćenje te pelene za najmlađe korisnike udruge.

 • 'Neću te ubiti, djeca zaslužuju oba roditelja'

  'Neću te ubiti, djeca zaslužuju oba roditelja'

  Da netko nekoga voli, ne bi ga tako "ubijao". Živim, borim se kako bih vratila svoju djecu, pa ni ovo nije preteško izdržati, ali znam, kada Darko iziđe iz zatvora, opet ću biti na tapetu - kaže Kristina Zlatoić, žrtva vlastitog supruga. Sudski su se rastali, Darko nije plaćao alimentaciju, Kristina se zaposlila, a Centar za socijalnu skrb oduzeo je majci djecu i smjestio ih u udomiteljsku obitelj.

 • Karlovačkom skloništu niti kuna od Županije

  Karlovačkom skloništu niti kuna od Županije

  Unatoč preporuci Ministarstva obitelji za sustavno financiranje karlovačkog Skloništa za žene - žrtve obiteljskog nasilja, Karlovačka županija u ovoj godini nije uplatila niti kune za potrebe ove najugroženije skupine stanovništva.

 • Deset žena s djecom iz Međimurske županije čeka sigurnu kuću

  Deset žena s djecom iz Međimurske županije čeka sigurnu kuću

  Desetak žena s djecom iz Međimurske županije čeka smještaj u nekom od skloništa za žrtve obiteljskog nasilja. Od početka godine u skloništima diljem Hrvatske nedostaje slobodnih mjesta, pa se s nestrpljenjem očekuje otvaranje ustanove sigurne kuće u Međimurskoj županiji, kako žene s djecom više ne bi morale odlaziti u Zagreb, Rovinj, Rijeku i druge gradove.

 • Ekonomsko nasilje za ženu jedno od najgorih

  Ekonomsko nasilje za ženu jedno od najgorih

  Uskoro će u Hrvatskoj i zakonom biti propisano i sankcionirano ekonomsko nasilje. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor kazala je za Vjesnik da su pripremljene izmjene Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji koje prvi put definiraju i prepoznaju ekonomsko nasilje kao jedan od najgorih oblika nasilja, a kao i svi postupci koji se pokrenu po tom zakonu, morat će se hitno rješavati.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM