Članci s tagom: nasilje

 • Antigay prosvjed nije odobren

  Antigay prosvjed nije odobren

  Načelnik ureda ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je u razgovoru za nacional.hr kako policija nije odobrila zahtjeve skupine građana za održavanje 'Antigay' prosvjeda. Ovaj se prosvjedni skup, prijavljen od članova mladeži Hrvatske čiste stranke prava i udruge Hrvatski nacionalisti trebao održati u subotu 13. lipnja u Zagrebu, odnosno na isti dan kada je otprije potvrđen 8. Gay Pride. 

 • Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Prema toj karti, sjedište Bad Blue Boysa u Draškovićevoj 23, Glavni kolodvor, Trg bana J. Jelačića i Hatzova ulica kod hotela Sheraton, lokacije su na kojima bi homoseksualci trebali biti najoprezniji jer se upravo na njima događa najviše napada.

 • Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

  Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

  Ako je suditi po batinama koje su dobila dvojica muškaraca vraćajući se u tri sata ujutro s organiziranog gay partyja, očito ima mladića kojima smeta drugačija seksualna orijentacija. Novi je list razgovarao s pretučenim 29-godišnjakom kojeg su zajedno s njegovim prijateljem kukavički s leđa, napali i isprebijali.

 • Koga štiti policija?

  Koga štiti policija?

  Nakon što je na Facebooku pokrenuta grupa čiji su članovi uputili najgore moguće prijetnje homoseksualcima koji bi se u srpnju trebali okupiti u Splitu na Queer partyju, Dnevnik.hr je zanimalo hoće li policija poduzeti ikakve radnje protiv onih koji su uputili takve prijetnje.

 • Ana Magaš konačno može viđati dijete

  Ana Magaš konačno može viđati dijete

  Ana Magaš više nema sudskih prepreka za viđanje svog djeteta, doznaje se u priopćenju Ustavnoga suda gdje se ne navodi njeno ime. Ustavni je sud, naime, usvojio ustavnu tužbu Ane Magaš i ukinuo rješenja Županijskog suda u Zadru i Općinskog suda u Zadru koji su joj odbili ostvarivanje prava na susrete i druženja s njezinim maloljetnim djetetom, prenosi Index.

 • U Rijeci otvoreno savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji

  Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji, što ga je iz svojeg 15-godišnjeg rada iznjedrila Udruga SOS telefon - Grad Rijeka, u petak je, na Međunarodni dan obitelji, obilježilo prvu godišnjicu rada te konferencijom za novinare najavilo da sada radi i izravno s građanima i u svojim prostorima.

 • Rad i trud da pomognemo žrtvama nasilja sada je vraćen na početak

  Rad i trud da pomognemo žrtvama nasilja sada je vraćen na početak

   U protekla dva tjedna, sve do jučer niti jedna žena nije potražila pomoć i smještaj u Skloništu dok zakonom utvrđen Protokol o postupanju s žrtvama nasilja u Karlovačkoj županiji jedva da se provodi.

 • Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

  Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

  Predsjednica Povjerenstva ocijenila je da je to povjerenstvo još jedan, potpuno novi mehanizam zaštite od nasilja u obitelji u kojem je okupljen velik broj priznatih stručnjaka koji se bave tom problematikom, ali i članova/ica nevladinih organizacija.

 • Veliki dar Maloj kući

  Veliki dar Maloj kući

  Tvrtka Procter&Gamble donirala je jučer zadarskoj Udruzi za pomoć ženi i djetetu "Duga" polugodišnju zalihu proizvoda robnih marki koje se proizvode u sklopu te multinacionalne korporacije. Donacija uključuje deterdžente za pranje rublja, proizvode za osobnu higijenu, sredstva za čišćenje te pelene za najmlađe korisnike udruge.

 • 'Neću te ubiti, djeca zaslužuju oba roditelja'

  'Neću te ubiti, djeca zaslužuju oba roditelja'

  Da netko nekoga voli, ne bi ga tako "ubijao". Živim, borim se kako bih vratila svoju djecu, pa ni ovo nije preteško izdržati, ali znam, kada Darko iziđe iz zatvora, opet ću biti na tapetu - kaže Kristina Zlatoić, žrtva vlastitog supruga. Sudski su se rastali, Darko nije plaćao alimentaciju, Kristina se zaposlila, a Centar za socijalnu skrb oduzeo je majci djecu i smjestio ih u udomiteljsku obitelj.

Iz drugih medija

AEM