Članci s tagom: nogomet

 • Poruka s tribina: 'Naše vagine, naša odluka'

  Poruka s tribina: 'Naše vagine, naša odluka'

  Navijačice nogometnog kluba Rayo Vallecana usprotivile su se prijedlogu novog zakona o abortusu u Španjolskoj tijekom utakmice svoga kluba i Villareala.

 • Američke nogometašice podržale LGBT sportaše i sportašice

  Američke nogometašice podržale LGBT sportaše i sportašice

  Prošlog mjeseca su se igračice nogometnog kluba Seattle Reigin pridružile projektu 'You Can Play' čiji je cilj iskorijeniti homofobiju iz sporta, piše (...)

 • Libijskom ženskom nogometnom timu zabranjen turnir

  Libijskom ženskom nogometnom timu zabranjen turnir

  Vjerskim ekstremisti trenutno je najveća briga libijski međunarodni ženski nogometni tim, javlja guardian. Naime, Libijski nogometni savez objavio je prije (...)

 • Sportska Potemkinova sela

  Sportska Potemkinova sela

  Posljednjih godina teško je ne primijetiti sve veću spektakularnost u organiziranju i praćenju masovnih sportskih igara. Međutim, još je teže ne postaviti pitanje (...)

 • Nevidljive sportašice

  Nevidljive sportašice

  Uključujem TV. EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini je prošao, tu su Olimpijske igre u Londonu. Priznajem da volim OI, jer mi se čini da se tu najviše vidi napredak u (...)

 • Pusti tekmu, jesi vidio ti one sise?

  Pusti tekmu, jesi vidio ti one sise?

  Ja jako volim nogomet i ovaj sam Euro dugo iščekivala. Tekme gledam uz zeleni čaj i u suknji najčešće. Psujem kad promašuju zicere, čak i zakreštim ponekad.

 • Lada Rojc sudi na SP u Njemačkoj

  Lada Rojc sudi na SP u Njemačkoj

  Lada Rojc će u petak (1. srpnja), kao pomoćna sutkinja suditi svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Riječ je o utakmici Japan-Mexico koja će se igrati u Leverkusenu, s početkom u 15 sati. Utakmicu će prenositi Eurosport Live i još mnoge druge europske nacionalne TV postaje i nema nikakve dvojbe kako je ovo veliko priznanje ne samo našoj najboljoj sutkinji već i ženskom nogometu u Hrvatskoj.

 • Pravosudna sramota

  Pravosudna sramota

  Nemogućnost uvida u spis, prekidanje i upadanje sudkinje u riječ odvjetnici Lini Budak, te unaprijed pripremljeno obrazloženje razloga odbijanja tužbenog zahtjeva sramotni su rezultati ročišta na kojem je u konačnici i odbijena tužba za diskriminaciju koju su protiv Zdravka Mamića podnijeli Centar za LGBT ravnopravnost i Centar za mirovne studije, navodi se u priopćenju koje potpisuje Marko Jurčić, a koje donosimo u cijelosti.

 • Odbijena udružna tužba protiv Zdravka Mamića

  Odbijena udružna tužba protiv Zdravka Mamića

  Odbijena je udružna tužba Centra za LGBT ravnopravnost protiv Zdravka Mamića na jutrošnjoj javnoj raspravi Županijskog suda u Zagrebu uz obrazloženje sutkinje Jadranke Travaš kako su diskriminatorne izjave izvršnog dopredsjednika NK Dinamo objavljene u Jutarnjem listu 15. studenog 2010. njegov vrijednosni stav a ne izravna i teška diskriminacija.

 • Sky News potjerao dvoje TV-komentatora zbog seksizma

  Sky News potjerao dvoje TV-komentatora zbog seksizma

  Dvojica sportskih komentatora britanske televizijske mreže Sky News dobili su otkaz zbog sprdanja i vrijeđanja na račun žene, nogometne sutkinje, i izgubili mjesta u gledanoj emisiji Monday Night Football. 'Bilo bi potrebno da netko ode dolje na teren i da joj pojasni što je to kada je lopta van igre. Žene to ne znaju', rekao je jedan od potjeranih komentatora, a drugi je replicirao s 'naravno, pojma nemaju'.

<< < 1 2 3 4 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM