Članci s tagom: novosti

 • 'I dvadeset godina nakon rata, anitisrpska histerija služi za animaciju nezadovoljnih građana/ki'

  'I dvadeset godina nakon rata, anitisrpska histerija služi za animaciju nezadovoljnih građana/ki'

  O izvješću Nasilje i nesnošljivost prema Srbima u 2014. godini novinarke emisije Radio Studenta , Širenje područja borbe razgovarale su s Tamarom Opačić, (...)

 • Zašto bi neka sintagma bila zabranjena Srbima?

  Zašto bi neka sintagma bila zabranjena Srbima?

  Redakcija tjednika "Novosti" i glavni urednik tjednika Rade Dragojević primili su prijetnje smrću i to desetak telefonskih i pet-šest elektroničkom poštom. Glavnom uredniku se prijeti da će ostati bez glave, prijeti se bombama, prijeti se hladnim oružjem. Do prijetnji je došlo nakon što je ministar obrane Branko Vukelić izjavio da je naslovnica "Novosti" na kojoj su dva MiG-a i naslova "Obadva, obadva su pala" uvreda za sve građane Hrvatske, a posebno branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

 • Vojska i HHO žele utjecati na uređivačku politiku i neovisnost medija

  Vojska i HHO žele utjecati na uređivačku politiku i neovisnost medija

  Zbog naslovnice tjednika Novosti na kojemu je objavljena fotografija migova i naslova "Obadva, obadva su pala" Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava uputio je prosvjedno pismo Vladi i Saboru. HHO upozorava da se tjednik kojega izdaje Srpsko narodno vijeće financira iz proračuna, a u pismu Vladi podsjeća da je objavljeni naslov usklik hrvatskog vojnika kod Šibenika 1991. godine prilikom obaranja dvaju jugoslavenskih zrakoplova. Glavni urednik Novosti Rade Dragojević ocijenio je usporedbu sa slučajem karikatura proroka Muhameda opasnom i "pozivom na linč redakcije".

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM