Članci s tagom: parlament

 • Zločin iz mržnje uskoro u Kaznenom zakonu FBiH

  Zločin iz mržnje uskoro u Kaznenom zakonu FBiH

  Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH je 23.07.2013. usvojio je tekst Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Federacije BiH koji je upućen na daljnju (...)

 • Ukrajina na putu prema EU uvodi antidiskriminacijski zakon

  Ukrajina na putu prema EU uvodi antidiskriminacijski zakon

  Ukrajinski ministar vanjskih poslova Leonid Kozhara najavio je kako će Ukrajina vrlo brzo izglasati zakon koji bi zabranjivao diskriminaciju LGBT osoba.

 • Francuski parlament prihvatio gay brakove

  Francuski parlament prihvatio gay brakove

  Donji dom francuskog parlamenta podržao je u utorak istospolni brak, utirući put njegovom ozakonjenju. Radi se o najznačajnijoj društvenoj reformi u Francuskoj od (...)

 • Izbori propuštenih šansi

  Izbori propuštenih šansi

  Netom po završetku izbora, analize njihovih ishoda najčešće se svode na detektiranje izbornih pobjednika i gubitnika. U tom kontekstu, gledajući iz perspektive (...)

 • Francuska skupština zabranila burke

  Francuska skupština zabranila burke

  Francuska nacionalna skupština usvojila je zakon kojim se u javnom prostoru zabranjuje nošenje islamskih pokrivala lica i tijela - burke i nikaba, usprkos rezervama pravnih stručnjaka i nelagodi među muslimanskim stanovništvom u Francuskoj. Tekst je prihvaćen sa 335 glasova i jednim protiv. Cijela desnica je glasala za, a cijela lijeva oporba odbila je sudjelovati u glasovanju, iako se načelno protivi zabrani. Za stupanje zakona na snagu potrebna je potvrda i u gornjem domu, Senatu, što se očekuje u rujnu. Zakon će biti poslan na razmatranje i ustavnom vijeću - instituciji zaduženoj da bdije nad usklađenošću zakona s francuskim ustavom.

 • Nemojte se obeshrabriti kad vas nazivaju zapisničarkom, čuvaricom ognjišta, Suzanom...

  Nemojte se obeshrabriti kad vas nazivaju zapisničarkom, čuvaricom ognjišta, Suzanom...

  Premijerka Jadranka Kosor pozvala je u petak, u okviru konferencije "Žene - lideri u politici", na veći angažman žena u politici poručivši ženama koje se odluče za politiku da se za to mjesto, poput nje, moraju izboriti same.

 • Hrvatska na 53. mjestu

  Hrvatska na 53. mjestu

  Interparlamentarna unija objavila je podatke o zastupljenosti žena u parlamentima diljem svijeta. U prosjeku žene zauzimaju 18,4% mjesta u parlamentima. Pojedinačno gledano najviše žena u parlamentu ima Ruanda koju slijede Švedska, Kuba, Finska i Nizozemska, a Hrvatska se sa 20,9% smjestila na 53 mjesto.

<< < 1 2 3

Stup srama

Iz drugih medija

AEM