Članci s tagom: patrijarhat

 • Poruka muškarcima o ženama koje NE posjeduju

  Poruka muškarcima o ženama koje NE posjeduju

  Muškarci ne vide žene nužno kao svoje vlasništvo - ali takvo je shvaćanje prisutno, implicira se, i treba se istisnuti iz kulture. Dečko prilazi djevojci (...)

 • Pjevač prozvao muškarca zbog seksualnog napastovanja na koncertu

  Pjevač prozvao muškarca zbog seksualnog napastovanja na koncertu

  Pjevač benda 'Architects' Sam Carter napravio je nešto što bi feministi i saveznici trebali raditi svakodnevno: prozvao je drugog muškarca zbog seksualnog (...)

 • 'DEBELA SI' nema veze s iskrenošću

  'DEBELA SI' nema veze s iskrenošću

  Nakon mjeseci premišljanja i razmišljanja, napokon sam odlučila napraviti Tinder. Obzirom da se na dating aplikacijama većina muškaraca ponaša poput neodgojenih (...)

 • O ludim ženama

  O ludim ženama

  - Muškarci su snažniji. - Pa kad ne troše 70% energije da dokažu svijetu da nisu ludi, neuračunljivi, nadrkani, hormonalni, emocionalni i šta god (...)

 • Mansplaining iliti oni znaju bolje

  Mansplaining iliti oni znaju bolje

  Dok sam se vozila u tramvaju, čula sam dvije starije žene kako pričaju o ručku i svojim muževima. Jedna je rekla kako je ona ta koja uvijek kuha, ali ako se njezin muž (...)

 • Biram da budem ljuta

  Biram da budem ljuta

  Zadnjih mesec dana, nas, zalutalu žensku janjad u Srbiji, jedan doktor opšte prakse uči kako da budemo prave žene. Njegova prva lekcija se odnosi na to da je muškarac (...)

 • Tri pitanja o emocionalnom radu

  Tri pitanja o emocionalnom radu

  Nedavno je tip s kojim sam par puta izašla prolazio kroz teško razdoblje. Dopisivali smo se o tome i ja sam mu napisala "ako mogu nešto učiniti kako bih ti pomogla i (...)

 • Seksistička prtljaga: Znanost stalno podcjenjuje žene

  Seksistička prtljaga: Znanost stalno podcjenjuje žene

  U svojoj novoj knjizi "Inferior: How Science Got Women Wrong" Angela Saini tvrdi kako nas je "seksistička prtljaga" unutar znanosti krivo uvjerila u to da su žene (...)

 • Crtice iz antibračne propagande i djevojke koje ne treba ženiti

  Crtice iz antibračne propagande i djevojke koje ne treba ženiti

  "Tradicionalni brak je ugrožen! Tradicionalni brak je ugrožen!" , nema tko ne izvikuje - od političkih stranaka, svakojakih demografa, kršćanskih udruga do samog (...)

 • Koliko je točno URNEBESNO nasilje prema ženama?

  Koliko je točno URNEBESNO nasilje prema ženama?

  Malo me što istinski naljuti i uznemiri kao ženomrzački humor. Kad popularni šaljivdžije u nedostatku ikakve kreativnosti krenu s promoviranjem kulture silovanja i (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM