Članci s tagom: poduzetnice

 • Rutinski kućanski poslovi i briga za djecu i dalje su ženski posao

  Rutinski kućanski poslovi i briga za djecu i dalje su ženski posao

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u suradnji s Gradom Zagrebom u ponedjeljak u Europskom domu održala je konferenciju "Život u dvije smjene: pomirenje (...)

 • Poduzetnica.hr - dobra ideja, jako loša realizacija

  Poduzetnica.hr - dobra ideja, jako loša realizacija

  Iako je pokretanje stranice poduzetnica.hr moglo biti dočekano s oduševljenjem jer baš takvo nešto nedostaje, bilo kakav uslik zadovoljstva izostao je već nakon (...)

 • Započeo trening

  Započeo trening

  U petak 24. siječnja u Termama Tuhelj je započeo trening Europske mogućnosti za poduzetnice. Trening je organiziran u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne (...)

 • Europska nagrada za inovatorice

  Europska nagrada za inovatorice

  Iako su žene sve aktivnije u istraživanju i znanosti, malo ih pokreće inovativna poduzeća. Europska je komisija stoga odlučila kreirati posebnu nagradu kojom bi (...)

 • 21 put prema uspjehu: održana LeaderSHE konferencija

  21 put prema uspjehu: održana LeaderSHE konferencija

  Kao krovni događaj projekta 21 put prema uspjehu u Zagrebu je prošloga tjedna, 12. lipnja, u hotelu Esplanade, održana "LeaderSHE" konferencija.

 • Izostavljen zaseban projekt za žene poduzetnice iz "Poduzetničkog impulsa 2013."

  Izostavljen zaseban projekt za žene poduzetnice iz "Poduzetničkog impulsa 2013."

  Ove je godine po prvi put od 2004. kada je uveden iz programa izbačen projekt "Žena poduzetnica", kojim se ciljano poticalo upravo žensko poduzetništvo, tj.

 • "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  Potrebno je više žena tamo gdje su moć i novac, tamo gdje se stvarno odlučuje, istaknula je premijerka Jadranka Kosor otvarajući Regionalnu konferenciju o ulozi žena u ekonomskom rastu u jugoistočnoj Europi. Regionalnu inicijativu za unapređenje ženskog poduzetništva, na kojoj sudjeluje više od 170 poduzetnica iz osam zemalja jugoistočne Europe, organizirala je Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta u suradnji s američkim Ministarstvom vanjskih poslova i veleposlanstvom u Hrvatskoj.

 • Status žena nije proporcionalan njihovim zaslugama

  Status žena nije proporcionalan njihovim zaslugama

  Žene daju veliki doprinos dobrobiti i stabilnosti ruralnih zajednica u Hrvatskoj, ali jednako tako suočene su sa značajnim preprekama u pokretanju malog poduzetništva. Oko toga se složilo 60-tak žena poduzetnica iz ruralnih zajednica u jadranskoj regiji Hrvatske, koje su sudjelovale na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji koja se održava u Zadru.

 • U Puli održan forum poslovnih žena

  U Puli održan forum poslovnih žena

  Čak 170 poslovnih žena iz cijele Europe okupilo se proteklog vikenda u Puli na petom susretu poslovnih žena pod nazivom BPW Danube Net Forum koji je danas zatvoren. Poduzetnice iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Austrije, Njemačke, Italije, Slovačke, Španjolske, Crne Gore, Ukrajine i Bjelorusije izmijenile su svoja iskustva, sklopile nova poznanstva, a time i suradnju.

 • Žene u poduzetništvu još uvijek u manjini

  Žene u poduzetništvu još uvijek u manjini

  Iako su žene većina u svjetskoj populaciji, one su u poduzetništvu manjina zbog socijalnog i ekonomski nepovoljnog položaja u odnosu na muškarce. Razlozi manje zastupljenosti žena u poduzetništvu leže, između ostalog, u tradicionalnim pogledima o ulozi žene u društvu, kao i u otežanom pristupu financijskim resursima i nedovoljnim kontaktima. Žene su danas obrazovane, sposobne i pouzdane vlasnice i suradnice, te im na poslu nije potreban poseban tretman, treba im samo dati priliku da se dokažu, te rješavati predrasude koje još postoje.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM