Članci s tagom: poduzetnistvo

 • Ženska poduzeća lakše prežive krizu

  Ženska poduzeća lakše prežive krizu

  Tradicionalno obilježavanje Svjetskog dana poduzetnica u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug održano je 27. svibnja u HGK. Ove je godine ukupno manje oko 15.000 tvrtki, odnosno 10 do 12 posto, ali u ženskom je poduzetništvu tek dva posto manje tvrtki, naglasila je Jadranka Radovanić, predsjednica udruge Krug, napomenuvši kako u krizi nema značajnije tvrtke koju je vodila žena, a da je otišla u stečaj.

 • Poduzetništvo treba prezentirati i kao izbor za žene

  Poduzetništvo treba prezentirati i kao izbor za žene

  Vishal Gupta smatra da se mora promijeniti način na koji se poduzetništvo prezentira, uči i kako se o njemu priča, posebno u vezi žena. "Gdje su uzori za žene?" pita se Gupta, profesor asistent Strategije na sveučilištu Binghamton. "Uzmite bilo kakvu knjigu o poduzetništvu: samo o muškarcima se govori. Upalite TV i kada se govori o poduzetništvu, biti će to Bill Gates i Steve Jobs. Gdje su žene poduzetnice? O njima se ne govori."

 • Predstavljena Europska mreža žena ambasadorica poduzetništva

  Predstavljena Europska mreža žena ambasadorica poduzetništva

  Projekt Europske mreže žena ambasadorica poduzetništva - EntrepreneurSHEp Croatia, koji je prijavljen na natječaj u okviru CIP programa Europske komisije za konkurentnost i inovacije, predstavljen je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Cilj projekta vrijednog 146.000 eura uspostava je mreže hrvatskih ambasadorica koje će poticati žene da počnu poduzetničku djelatnost i osnuju vlastite tvrtke te podizati svijest o poduzetništvu žena.

 • I dalje je prisutna diskriminacija žena u poduzetništvu

  I dalje je prisutna diskriminacija žena u poduzetništvu

  U odnosu na zemlje regije, Hrvatska je najrazvijenija po ženskom poduzetništvu. Broj trgovačkih društava u vlasništvu žena u porastu je i približio se četvrtini svih trgovačkih društava u RH, no diskriminacija žena u mnogim područjima, pa tako i u poduzetništvu, i dalje je prisutna, kazala je premijerka Jadranka Kosor na otvaranju Međunarodne konferencije o položaju žena u obrtništvu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, ističući kako se protiv diskriminacije žena treba boriti. HOK je ove godine osnovao i poseban stalni odbor žena obrtnica.

 • Kumino selo izvozi u Europu

  Kumino selo izvozi u Europu

  Već prve sezone članice Udruge "Kumino selo" iz Tovarnika uspjele su preraditi četiri tone šljiva od čega su na tržište plasirale dvije tone domaćeg pekmeza. Sa 150.000 kuna koje su dobile od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sedam žena iz Tovarnika, sve sa statusom hrvatskih branitelja, 2008. osnovale su poljoprivrednu braniteljsku zadrugu "Kumino selo".

 • Osnaživanje žena u ruralnim područjima

  Osnaživanje žena u ruralnim područjima

  U organizaciji Udruženja za mir i ljudska prava "Baranja", u Osijeku je u petak održana Konferencija o poduzetništvu žena. Konferencija je jedna od aktivnosti u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje žena ruralnog područja", a projektu su se kao partneri priključile i tri baranjske općine - Bilje, Čeminac i Kneževi Vinogradi.

 • Ecce homo

  Ecce homo

  Zbog posla kojim se bavim, kao i činjenice da oduvijek volim slušati zanimljive govornike, bez obzira o kojoj se temi radi, mogu reći kako sam prisutvovala i (...)

 • Dubrovnik: 'ženske' tvrtke ne idu u stečaj

  Dubrovnik: 'ženske' tvrtke ne idu u stečaj

  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 13 posto zaposlenih radi u "ženskim" tvrtkama, koje su u vlasništvu ili pod upravom poduzetnica.

 • Kreditirajte klikom : Kiva.org

  Kreditirajte klikom : Kiva.org

  Na Internet stranici wwww.kiva.org možete posuditi manje iznose novca pojedincu ili grupi koja pokreće ili želi poboljšati svoj posao, mali obrt ili (...)

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM