Članci s tagom: policija

 • Tiha noćna mora obiteljskog nasilja u Rusiji

  Tiha noćna mora obiteljskog nasilja u Rusiji

  Prema procjenama vlasti, tisuće žena u Rusiji svake godine umiru kako žrtve obiteljskog nasilja. No, unatoč dugogodišnjim raspravama, obiteljsko zlostavljanje još (...)

 • Deset posto svih hitnih poziva policiji odnosi se na nasilje u obitelji

  Deset posto svih hitnih poziva policiji odnosi se na nasilje u obitelji

  Brojke dobivene iz britanskog ministarstva unutarnjih poslova, na temelju Zakona o pravu na pristup informacijama (FoI), ukazale su na stravičan trend koji zahtjeva (...)

 • Šutnja nije zlato!

  Šutnja nije zlato!

  " Upomoć, zovite policiju, ubit će me!" rečenica je koja ovih dana odjekuje našim medijskim prostorom. Rečenica je to koja podsjeća na bolnu tišinu susjeda koji (...)

 • Pravosuđe iz ženske perspektive

  Pravosuđe iz ženske perspektive

  Nije nam bila potrebna Evropska komisija da bismo znali da je uređeno pravosuđe temeljni zahtjevi funkcioniranja pravne države i uređenog društva.

 • Policajac o nasilju nad homoseksualcima: "Znamo kako je Hitler riješio taj problem"

  Policajac o nasilju nad homoseksualcima: "Znamo kako je Hitler riješio taj problem"

  Nakon teksta o homofobnom fizičkom i verbalnom napadu na šest djevojaka u Splitu te nekorektnom postupanju policije u tom slučaju, pravobraniteljica za ravnopravnost (...)

 • Iz delhijske policije: Zašto žene zaslužuju biti silovane

  Iz delhijske policije: Zašto žene zaslužuju biti silovane

  Reakcije koje medijski tekstovi potiču jedan su od najdepresivnijih aspekata pisanja o nedavno nanizanim slučajevima silovanja u Delhiju, Indiji.

 • Potpisan Sporazum o suradnji za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama

  Potpisan Sporazum o suradnji za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama

  - Potpisivanjem Sporazuma o suradnji između nadležnih državnih tijela i dosljednom njegovom provedbom doprinijet će se pravovremenom i učinkovitom rješavanju konkretnih slučajeva nasilja u obitelji kroz sustav timskog djelovanja, a što će zasigurno rezultirati unaprjeđenjem sustava rada svih državnih tijela kao i osnaživanjem suradnje s organizacijama civilnoga društva, izjavio je ministar Tomislav Karamarko.

 • Hrvatska ženama ne vjeruje

  Hrvatska ženama ne vjeruje

  Zločin je prethodno najavljen policiji, egzekucija žrtava javna. Da su označene mete bili profesori ili tramvajci, to bi alarmiralo barem njihove kolege po struci, ako (...)

 • Vidimo se iduće godine na jubilarnom 10. Zagreb Pride-u

  Vidimo se iduće godine na jubilarnom 10. Zagreb Pride-u

  Subotnja Povorka ponosa bila je po dosad najveći masovni prosvjedni coming out u Hrvatskoj. Bilo  je gotovo tisuću sudionika i sudionica i svake godine nas je sve više. To je pokazatelj da su LGBTIQ osobe u Zagrebu sve slobodnije i da im je prosvjed protiv diskriminacije, homofobije i transfobije važan i potreban. No, Povorka ponosa Zagreb Pridea je i prosvjed protiv svakog oblika nasilja, fašizma, nacionalizma, rasizma, seksizma i ksenofobije. Tako će biti i iduće godine, na desetom jubilarnom Zagreb Prideu.

 • U Hrvatskoj svakih 17 dana muškarac ubije ženu

  U Hrvatskoj svakih 17 dana muškarac ubije ženu

  Obiteljski nasilnici nemaju sankcija zbog zlostavljanja i tako dobivaju poruku da to dalje mogu činiti. Tako na koncu ženu i ubiju, objašnjava Neva Tolle, koordinatorica Autonomne ženske kuće. Karike sustava, koje bi trebale prevenirati ovakve tragične ishode, ignoriraju odredbe zakonodavca da u svim slučajevima obiteljskog nasilja moraju žurno postupati. Stoga, primjerice, žene koje prijave nasilje i traže primjenu mjere odstranjivanja nasilnika iz obitelji ili zabrane pristupa, čekaju tri do šest mjeseci provedbu te mjere.

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM