Članci s tagom: politika

 • Vlada ostala bez ministrice

  Vlada ostala bez ministrice

  Nakon što je u javnost pušteno tri mjeseca staro pismo u kojem pokušava spriječiti da tajnica u HŽ-u postane žrtvom postizbornog "pročišćavanja" poduzeća , (...)

 • Samo tri žene u najužem rukovodstvu SDP-a

  Samo tri žene u najužem rukovodstvu SDP-a

  U subotu je održana 12. konvencija Socijaldemokratske partije Hrvatske. Nakon što je na direktnim stranačkim izborima u svibnju Zoran Milanović dobio novi mandat (...)

 • U Hollandeovoj Vladi 50% žena

  U Hollandeovoj Vladi 50% žena

  Premda je od smjene Sarkozya iz predsjedničke fotelje prošlo tek nekoliko tjedana, aktualni je predsjednik Francuske, Francois Hollande , već primoran na (...)

 • Slučaj Timošenko: Hoće li diktatura poraziti demokraciju?

  Slučaj Timošenko: Hoće li diktatura poraziti demokraciju?

  Bivša premijerka, Julija Timošenko okončala je štrajk glađu koji je započela zbog batina koje su joj zadali čuvari u ukrajinskom zatvoru u Harkivu, gdje služi (...)

 • Samo tri žene u novom rukovodstvu HDZ-a

  Samo tri žene u novom rukovodstvu HDZ-a

  Izbori u HDZ-u su završili i ne samo da je Tomislav Karamarko postao predsjednikom, već su prošli i svi njegovi kandidati za potpredsjednike/cu te 8 od 10 (...)

 • Kojim će putem HDZ?

  Kojim će putem HDZ?

  U nedjelju će se u zagrebačkoj dvorani Lisinski održati dugoočekivani izbori za novo rukovodstvo Hrvatske demokratske zajednice . Time će završiti prilično brutalna (...)

 • Ured za ravnopravnost spolova iskazao potporu Zagreb Pride-u

  Ured za ravnopravnost spolova iskazao potporu Zagreb Pride-u

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije – 17. svibnja o.d. ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolovaVlade RH mr.sc.

 • Europski političari/ke poručuju "It Gets Better!"

  Europski političari/ke poručuju "It Gets Better!"

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije , preko 50 europskih političara/ki i članova/ica raznih institucija EU snimili su spot u kojemu, po (...)

 • Iskorak i Kontra predali svoje zahtjeve Vladi RH

  Iskorak i Kontra predali svoje zahtjeve Vladi RH

  Prije dvadeset godina Svjetska zdravstvena organizacija uklonila je homoseksualnost s popisa međunarodne klasifikacije bolest. Od tada se 17. svibnja obilježava kao (...)

 • Vlada priprema novi zakon o registriranom partnerstvu

  Vlada priprema novi zakon o registriranom partnerstvu

  Nakon što je Obama podržao gay brakove, i Milanović je krenuo u ofenzivu. Iako se Kukuriku koalicija tijekom kampanje odbijala jasno očitovati o pitanju izjednačavanja prava homoseksualnih parova s pravim heteroseksualnih parova, čini se da se Vlada ipak odlučila uhvatiti u koštac s ovim tzv. osjetljivim društvenim pitanjem. Pa ako su mogli suprotno Planu 21 povećati PDV, što ne bi suprotno Planu 21 napravili i nešto uistinu važno i vrijedno.

Iz drugih medija

AEM