Članci s tagom: politika

 • Samo tri žene u novom rukovodstvu HDZ-a

  Samo tri žene u novom rukovodstvu HDZ-a

  Izbori u HDZ-u su završili i ne samo da je Tomislav Karamarko postao predsjednikom, već su prošli i svi njegovi kandidati za potpredsjednike/cu te 8 od 10 (...)

 • Kojim će putem HDZ?

  Kojim će putem HDZ?

  U nedjelju će se u zagrebačkoj dvorani Lisinski održati dugoočekivani izbori za novo rukovodstvo Hrvatske demokratske zajednice . Time će završiti prilično brutalna (...)

 • Ured za ravnopravnost spolova iskazao potporu Zagreb Pride-u

  Ured za ravnopravnost spolova iskazao potporu Zagreb Pride-u

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije – 17. svibnja o.d. ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolovaVlade RH mr.sc.

 • Europski političari/ke poručuju "It Gets Better!"

  Europski političari/ke poručuju "It Gets Better!"

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije , preko 50 europskih političara/ki i članova/ica raznih institucija EU snimili su spot u kojemu, po (...)

 • Iskorak i Kontra predali svoje zahtjeve Vladi RH

  Iskorak i Kontra predali svoje zahtjeve Vladi RH

  Prije dvadeset godina Svjetska zdravstvena organizacija uklonila je homoseksualnost s popisa međunarodne klasifikacije bolest. Od tada se 17. svibnja obilježava kao (...)

 • Vlada priprema novi zakon o registriranom partnerstvu

  Vlada priprema novi zakon o registriranom partnerstvu

  Nakon što je Obama podržao gay brakove, i Milanović je krenuo u ofenzivu. Iako se Kukuriku koalicija tijekom kampanje odbijala jasno očitovati o pitanju izjednačavanja prava homoseksualnih parova s pravim heteroseksualnih parova, čini se da se Vlada ipak odlučila uhvatiti u koštac s ovim tzv. osjetljivim društvenim pitanjem. Pa ako su mogli suprotno Planu 21 povećati PDV, što ne bi suprotno Planu 21 napravili i nešto uistinu važno i vrijedno.

 • (Pre)kratke hlačice Prve dame kao tema u medijima

  (Pre)kratke hlačice Prve dame kao tema u medijima

  U organizaciji Hrvatskog sociološkog društva – podružnice Zadar i Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, u petak, 4. 5. 2012. godine Betty H. Winfield, profesor emerita  s Missouri School of Journalism (SAD) održala je predavanje pod nazivom "Women, Politics and the American Mass Media with Case Studies of Hillary Clinton, Nancy Pelosi and Michelle Obama".

 • Seks kao vanjskopolitička varijabla

  Seks kao vanjskopolitička varijabla

  Na posljednjoj naslovnici uglednog američkog vanjskopolitičkog magazina Foreign Policy , diskretno, na desnoj margini stoji otisnuto "Sex Issue", a sredinu naslovnice krasi pitanje: "Zašto nas mrze? Rat protiv žena na Bliskom istoku". Naslovnice visokotiražnih mjesečnika često ukrasi magična riječ "seks", teško da u povijesti Cosmopolitana postoji zapravo i jedna bez nje, no ovaj broj Foreign Policyja posvećen je istraživanju o tome kako i zašto seks - u svim različitim značenjima te riječi – oblikuje svjetsku politiku.

 • I nova Vlada uskratila roditeljstvo istospolnim parovima!

  I nova Vlada uskratila roditeljstvo istospolnim parovima!

  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić naglasila je u četvrtak da se prijedlogom Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (...)

 • Žene u Saboru

  Žene u Saboru

  Sedmi saziv Hrvatskog sabora u svoje je stolice, nakon odlaska muškaraca na izvršne funkcije, smjestio 36 saborskih zastupnica. Na preostalih 115 saborskih stolica, sjeli su saborski zastupnici. Najmlađa saborska zastupnica je Sandra Petrović sa svojih 27 godina a najstarijoj, Dragici Zgrebec je 61 godina. Većina zastupnica pripada dobnoj skupini između 51 i 60 godina a nešto je manje onih koje se nalaze u onoj između 31 i 40 godina. Što se obrazovne strukture tiče, najniži stupanj obrazovanja, srednju stručnu spremu, ima Nevenka Bečić, pet je zastupnica sa višom školom i preostalih 30 sa visokom stručnom spremom. Čak 12 aktualnih zastupnica u Sabor su ušle kao zamjene svojim stranačkim kolegama i kolegicama.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM