Članci s tagom: presuda

 • 'Da nije tragična, presuda Aleksandri Ljubi izazivala bi salve smijeha'

  'Da nije tragična, presuda Aleksandri Ljubi izazivala bi salve smijeha'

  Ženska udruga Babe! tragičnom je danas nazvala nepravomoćnu presudu protiv bivše glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube, ocjenivši strašnom činjenicu da (...)

 • Pussy Riot kandidirane za nagradu Saharov

  Pussy Riot kandidirane za nagradu Saharov

  Odbori Europskog parlamenta predstavili su pet kandidata za ovogodišnju nagradu Saharov za slobodu mišljenja , među kojima je i punk skupina Pussy Riot (...)

 • Poslušajte novi singl punkerica koje su okrenule svijet protiv Putina!

  Poslušajte novi singl punkerica koje su okrenule svijet protiv Putina!

  Članice ruske punk skušine Pussy Riot Nadežda Tolokonikova (22), Marija Aljokina (24) i Jekaterina Samucevič (30) u petak su proglašene krivima za (...)

 • U Putinovoj Rusiji nema milosti za žene

  U Putinovoj Rusiji nema milosti za žene

  U današnjoj Rusiji izražavanje mišljenja protiv vladajućeg režima često se proglašava kaznenim djelom. Putinov autoritarni i seksistički režim ne dopušta borbu za (...)

 • Oscari i Zlatne maline za rodnu ravnopravnost u sudskim procesima

  Oscari i Zlatne maline za rodnu ravnopravnost u sudskim procesima

  Organizacija Women's Link Worldwide predstavlja po drugi put godišnju nagradu Gender Justice Uncovered koju dodjeljuje za najbolje i najgore odluke/presude koje se tiču rodne ravnopravnosti u sudskim procesima, na engleskom i španjolskom jeziku. Žiri će dodijeliti svojevrsne Oscare i Zlatne maline prigodno nazvane Gavel(Čekić)i Bludgeon(Toljaga) i to brončanu, srebrnu i zlatnu nagradu  za tri odluke koje najbolje promoviraju rodnu ravnopravnost i za tri najgore seksističke odluke.

 • Segregacija romske djece je protuzakonita

  Segregacija romske djece je protuzakonita

  Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava jučer je u slučaju Oršuš i ostali protiv Hrvatske donijelo presudu kojom se segregacija romske djece u posebnim razredima ocjenjuje kao diskriminacija i povreda Europske konvencije o ljudskim pravima. Slučaj Oršuš obuhvaća četrnaestoro djece, polaznika redovitih osnovnih škola u tri hrvatska sela, koja su svrstana u romska razredna odjeljenja zbog navodnih jezičnih poteškoća.

<< < 1 2 3 4

Iz drugih medija

AEM