Članci s tagom: prosvjed

 • 55+ u povorci solidarnosti

  55+ u povorci solidarnosti

  U 2012. godini - Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti te na sam Međunarodni dan demokracije , generacija 55+ pokazala je (...)

 • Prosvjed za solidarnost

  Prosvjed za solidarnost

  Nedavno sam pisala jedan fakultetski rad o medijskim slikama ovogodišnjeg Dana mladosti . Jedna od stvari koje sam komentirala bilo je i medijsko tretiranje (...)

 • Spaljivanje "Pedeset nijansi sive"

  Spaljivanje "Pedeset nijansi sive"

  Aktivistička skupina Wearside Women in Need bavi se borbom protiv nasilja u obitelji i pomaganjem žrtvama nasilja (...)

 • Vaginom protiv republikanaca

  Vaginom protiv republikanaca

  Code Pink je udruga građana protiv rata i uglavnom se sastoji od ženskih članica, čije su aktivistkinje odlučile protestiranjem skrenuti pažnju medija na (...)

 • Le Zbor prosvjednom akcijom stao uz Pussy Riot!

  Le Zbor prosvjednom akcijom stao uz Pussy Riot!

  Članice Le Zbora i njihovi prijatelji i prijateljice u četvrtak su se točno u podne okupili kao slobodne građanke i građani pred ruskom ambasadom u Zagrebu ne bi (...)

 • Francuske feministkinje bradama proslavile nacionalni praznik!

  Francuske feministkinje bradama proslavile nacionalni praznik!

  Prošloga vikenda, Francuska je obilježila pad Bastille koja je Francuskom revolucijom do 14. srpnja 1789. godine služila kao tamnica i bila simbolom kraljeva režima.

 • Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Pet članica punk benda Pussy Riot ove su veljače ušle u crkvu Krista Spasitelja u Moskvi te na oltaru pjevale i molile se Bogorodici da ih oslobodi Putina.

 • Zagrebačka interpretacija globalnih antikapitalističkih prosvjeda

  Zagrebačka interpretacija globalnih antikapitalističkih prosvjeda

  Okupacija, prakticiranje direktne demokracije ili cirkus – teško je razabrati što se od te tri stvari doista dogodilo u subotu na centralnom zagrebačkom trgu.

 • Radnice Uzora poslale poruku s Rive

  Radnice Uzora poslale poruku s Rive

  "Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo", najslikovitiji je transparent kojem su radnice splitskog Uzora poručile u nedjelju još jednom što misle o većinskom vlasniku posrnule tvrtke Brunu Orešaru. Na braniteljski prosvjed na Rivu uputile su se ispred hotela "Goli i bosi", bivše upravne zgrade Uzora, inače prve zgrade koju je Orešar prodao. "Sada je ista priča, kao i na početku rata. Dok su oni ratovali, mi smo šile uniforme i nosile pakete, a sada ponovno moramo biti svi zajedno i boriti se za pravdu", kazala je Ljiljana Šućur, predstavnica sindikata u Uzoru.

 • Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Kad je već cijeli svijet navikao da se premijer Italije Silvio Berlusconi ponaša kao klaun, kad je postao predmet opće sprdnje, a Italija primjer nemoći građana i (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM