Članci s tagom: prosvjedi

 • Dvije članice skupine Pussy Riot pobjegle iz Rusije

  Dvije članice skupine Pussy Riot pobjegle iz Rusije

  Dvije članice ruske punk skupine Pussy Riot pobjegle su iz zemlje kako bi izbjegle sudski progon zbog održavanja prosvjednog koncerta protiv predsjednika Vladimira (...)

 • Lucy Lawless: Xena eko-ratnica

  Lucy Lawless: Xena eko-ratnica

  Kultna glumica, majka troje djece, i od nedavno međunarodna eko-ratnica , Lucy Lawless svjesno odabire ne planirati svoj život u previše (...)

 • Turskoj aktivistkinji Başak Şahin Duman odobren politički azil

  Turskoj aktivistkinji Başak Şahin Duman odobren politički azil

  Turskoj aktivistkinji Başak Şahin Duman, koja je još 28. svibnja uhićena na Plesu na temelju tjeralice turske policije, odobren je politički azil u Republici (...)

 • Upoznajte FEMEN - toples revolucionarke koje gaze patrijarhat!

  Upoznajte FEMEN - toples revolucionarke koje gaze patrijarhat!

  FEMEN su neformalna grupa mladih djevojaka koje prosvjedima i akcijama upozoravaju na loš položaj žena u ukrajinskom društvu, bore se protiv patrijarhalnog (...)

 • Iz očaja u otpor

  Iz očaja u otpor

  U nedjelju 12. veljače 2012. grčki je narod demonstracijama i uličnim borbama diljem cijele zemlje masovno, kolektivno i herojski izrazio svoju ljutnju zbog uvjeta (...)

 • Marš mufova protiv 'dizajnerskih vagina'

  Marš mufova protiv 'dizajnerskih vagina'

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Prošle subote, 10. prosinca, londonska Ulica Harley postala je poprištem tzv. ´Marša mufova´ kojim su brojne (...)

 • Jubilarni 60. izbor za Miss 2011. u znaku prosvjeda

  Jubilarni 60. izbor za Miss 2011. u znaku prosvjeda

  Kada se sedamdesetih godina prošloga stoljeća izbor za Miss svijeta održavao u Britaniji, bijesne su feministice upale u Albert Hall i žustro prosvjedovale.

 • Naomi Wolf: radikalna ili egocentrična?

  Naomi Wolf: radikalna ili egocentrična?

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Feministica i ljepotica koja je od vlastitog životnog iskustva napravila pravu malu tvornicu bestsellera, uhićena je zbog (...)

 • Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  "Okupacija" zagrebačkog glavnog trga, po uzoru na svjetski pokret Occupy Wall Street (OWS) trajala je kratko, samo nekoliko sati. Narodni plenum koji je trebao (...)

 • Ukida se zabrana o okupljanju na Markovom trgu

  Ukida se zabrana o okupljanju na Markovom trgu

  Ustavni sud napokon je odlučio ukinuti osporavanu odredbu Zakona o javnom okupljanju kojom se zabranjuje prostor oko zgrade Vlade, Sabora i Ustavnog suda. No, zabrana ostaje još barem godinu dana. Pantovčak je, pak oslobođen zabrane i tamo će se odmah moći prosvjedovati. Ova tema na red je došla nakon šest godina, naime toliko je vremena prošlo od kada ju je u zakon ugradio bivši premijer Ivo Sanader.

<< < 5 6 7 8 9

Stup srama

Iz drugih medija

AEM