Članci s tagom: queer

 • Rodna šarmantnost

  Rodna šarmantnost

  Konferencija o revolucionarnim rodnim politikama šarmirala je Aniu Ostrowsku, autoricu članka. Koliko je zapravo bio radikalan sam događaj? Početkom veljače (...)

 • Zajedno smo jače/i!

  Zajedno smo jače/i!

  Osim što su na dan 22. studenoga rođene Dora Maar, Picassova ljubavnica i muza hrvatskog porijekla, te zanosna Scarlett Johansson, ovaj datum igra jako bitnu ulogu u (...)

 • Osećam se kao retka biljka u pustinji

  Osećam se kao retka biljka u pustinji

  Interview sa Kosmoginom je preuzet s P.U.L.S.E-a : Biljana Kosmogina se bavi književnošću, novinarstvom, performansom, umetničkom kritikom, (...)

 • Otvorenje Queer Zagreba ili kako biti viđen na mondenom mjestu!

  Otvorenje Queer Zagreba ili kako biti viđen na mondenom mjestu!

  Otvorenje destog po redu, a ujedno i zadnjeg Queer Zagreb festivala okupilo je i ove godine crem de la crem umjetničke scene metropole.

 • Kriška torte, crni prsten, pikov as, a ne dama i film o svemu tome

  Kriška torte, crni prsten, pikov as, a ne dama i film o svemu tome

  Što zapravo znate o aseksualnosti? (Smijeh?) Dokumentarac Angele Tucker nazvan (A)sexual , prikazan na VoxFeminae Festivalu donosi priču o (...)

 • Queer mig na migracije

  Queer mig na migracije

  Luka je odrastao u Zadru, i njegova putanja ostvarivanja gej identiteta gubila se u "heteroseksističkom osinjaku" zadarske subkulturne ekipe.

 • 6. FESTIVAL NOVOG CIRKUSA

  6. FESTIVAL NOVOG CIRKUSA

  Festival novog cirkusa nam uvijek dovodi iznimne predstave, umjetnike i performere. Takva mu je, naime, programska koncepcija. Možemo se pitati (i pitajmo se), zašto (...)

 • Festival kao i svaki drugi

  Festival kao i svaki drugi

  Ovogodišnji, drugi po redu Queer sarajevo festival - QSF trajao je od 24. - 28. rujna, no zbog iskustva sa prošlogodišnjeg Festivala, kada su sudionici/e bili/e izvrgnuti nasilju, organizatori/ce su se odlučili/e za drugačiji koncept. Festival je obilježen postavljanjem billboarda, emitiranjem TV spota i postavljanjem oglasa u najčitanijim dnevnicima i magazinima u BiH. Dakle isključene su izložbe, preformansi i radionice.

 • Uništena spomen ploča Nazoru i Kovačiću

  Uništena spomen ploča Nazoru i Kovačiću

  Jučer je u jutarnjim satima policija obavijestila organizatore festivala Queer Zagreb da je vandalizirana spomen ploča posvećena Vladimiru Nazoru i I. G. Kovačiću, koja je postavljena u okviru programa Queer Zagreba 2007. godine sa željom da se na mjestu križanja ulica Nazora i Kovačića na Tuškancu obilježi dugotrajna povezanost ove dvojice pjesnika. O počiniteljima još ne postoje podaci. 

 • Queer pretpovijest

  Queer pretpovijest

  Prevela Franciska Cettl Općeprihvaćeno je mišljenje da je pobuna u baru Stonewall Inn u Greenwich Villageu 1969. godine bila prva javna (...)

<< < 1 2 3 4

Stup srama

Iz drugih medija

AEM