Članci s tagom: rad

 • U Gazi se zasad primirje poštuje

  U Gazi se zasad primirje poštuje

  Iz Gaze napokon stižu prizori koji nemaju izravne veze s ratom, ubijanjem i sukobima. Cijelu noć se slavilo nakon što su palestinski i izraelski dužnosnici uz (...)

 • Počnimo najbolje što se može u situaciji u kojoj se nalazimo!

  Počnimo najbolje što se može u situaciji u kojoj se nalazimo!

  Andreja Kulunčić hrvatska je umjetnica izrazito aktivna i priznata kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Kroz svoj izrazito inkluzivan, interaktivan, (...)

 • I u Srbiji usvojen kontroverzni ZOR

  I u Srbiji usvojen kontroverzni ZOR

  Za usvajanje izmjena Zakona o radu u Srbiji je danas glasalo 190 zastupnika/ica, dok ih je protiv bilo 22. Izmjene Zakonu o radu pored ostalog predviđaju pravo (...)

 • Diskriminacija je ženska svakodnevica

  Diskriminacija je ženska svakodnevica

  Statistike pokazuju da je trend sklapanja ugovora na određeno vrijeme u posljednjih pet godina porastao s 87 posto na 94 posto, te da skoro 30 posto žena zbog trudnoće (...)

 • Ovo su najgore zemlje na svijetu za radništvo!

  Ovo su najgore zemlje na svijetu za radništvo!

  Na Trećem svjetskom kongresu Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC) , koji se od 18. do 23. svibnja održavao u Berlinu, prezentiran je indeks radničkih prava u (...)

 • Novi red otkaza u Glasu Istre! Najavili nova otpuštanja

  Novi red otkaza u Glasu Istre! Najavili nova otpuštanja

  Uprava Glasa Istre uručila je danas otkaze 16 radnika i radnica, a sutra se očekuju otkazi i ostalim radnicima i radnicama s liste viška zaposlenih, (...)

 • Göteborg uvodi radni dan od šest sati

  Göteborg uvodi radni dan od šest sati

  Dok hrvatske vlasti nastoje fleksibilizirati i deregulirati radne odnose i legalizirati neplaćeni prekovremeni rad, lokalne vlasti u švedskom Göteborgu (...)

 • Vama na usluzi- umjetnost i svijet rada

  Vama na usluzi- umjetnost i svijet rada

  Povodom otvaranja izložbe 'Vama na usluzi-umjetnost i svijet rada' , održana je konferencija za medije na kojoj su prisustvovali/e kustosice izložbe Silvia (...)

 • Ženska fronta na razgovoru s ministrom Mrsićem

  Ženska fronta na razgovoru s ministrom Mrsićem

  Ženska fronta za radna i socijalna prava zatražila je od ministra Mrsića da joj se odobri monitoring pregovora o Zakonu o radu. Na tu temu jučer su se predstavnice (...)

 • Nema se para za mlade

  Nema se para za mlade

  I dok ministar rada Mrsić tvrdi kako je mjera stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa (popularnih 1600 kuna) super, Linić ne mari i uzima 177 milijuna (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM