Članci s tagom: radnice

 • U digitalnoj ekonomiji uskoro ćemo svi raditi besplatno!

  U digitalnoj ekonomiji uskoro ćemo svi raditi besplatno!

  Digitalna ekonomija radi kao sofisticiran X faktor: neki će uspjeti, ali većina neće – a pravi gubitnik je zapravo je društvo. Ne morate provjeravati (...)

 • Podignimo glasove za radnice DTR-a!

  Podignimo glasove za radnice DTR-a!

  Dok katolici mole za referendum koji bi stajao pedesetak milijuna kuna, a vladajući najavljuju izlazak Hrvatske iz ekonomske krize, za gladne radnice Domaće tvornice (...)

 • Studentska podrška radnicama DTR-a

  Studentska podrška radnicama DTR-a

  Studenti i studentice Filozofskog fakulteta podržali su u ponedjeljak radnice DTR-a koje se već tjednima prosvjednim šetnjama bore za isplatu zaostalih plaća (...)

 • 'HZZO se iživljava na stjuardima i stjuardesama'

  'HZZO se iživljava na stjuardima i stjuardesama'

  Sindikat kabinskog osoblja: Radnici/e, za koje je utvrđeno i potvrđeno od inspekcije da doista jesu bolesni, prolazili su iživljavanja koja bi se u uređenijem (...)

 • 'Mijenjajte smjer ili će građani i građanke promijeniti vas!'

  'Mijenjajte smjer ili će građani i građanke promijeniti vas!'

  Na Dan rada oko 25 000 građana i građanki nezadovoljnih aktualnom politikom poručilo je vladajućim sa zagrebačkih ulica: "Mijenjajte smjer ili će građani i građanke (...)

 • Dan sjećanja na rad

  Dan sjećanja na rad

  Iako mu se konstantno pridodaju komunističke konotacije, 1. maj se slavi radi prosvjeda i borbe za radnička prava koji se je dogodio na 4. maj 1886. godine u Chicagu.

 • Dan otpora, a ne odmora!

  Dan otpora, a ne odmora!

  U ponedjeljak, 29. travnja, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održana je tribina pod nazivom 1. maj – prošlost i budućnost otpora , koju je organizirao (...)

 • Izađite na ulice!

  Izađite na ulice!

  Potaknute trenutnom ekonomskom i političkom situacijom te politikama koje poduzimaju hrvatska vlada i međunarodne institucije, udruge civilnog društva pozivaju (...)

 • Osnovana direktno demokratska udruga 'Uzor'

  Osnovana direktno demokratska udruga 'Uzor'

  Na sastanku dvadesetak bivših radnica tvrtke Uzor i pripadnika neformalne inicijative Mreža solidarnosti u utorak navečer u Splitu je osnovana (...)

 • Jesu li stažistice nove kućanice?

  Jesu li stažistice nove kućanice?

  Jesu li stažistice, sezonske radnice i slobodne profesije nove kućanice? Možda je dobro razmišljati o njima na taj način. Možda bismo trebale analizirati (...)

Iz drugih medija

AEM