Članci s tagom: rasizam

 • Obojene lutke u industriji s rasnim predrasudama

  Obojene lutke u industriji s rasnim predrasudama

  Od crnog krpenog lutka (golliwog - čudna rugoba) do Barbike, obojene lutke imaju problematičnu prošlost. Nove, Rooti lutke imaju za cilj gajiti obnovljeni osjećaj (...)

 • Američki mentalitet Ku Klux Klana

  Američki mentalitet Ku Klux Klana

  Ku Klux Klan (ime potječe od grčke riječi kuklos što označava krug, te modificirane riječi klan), američka je teroristička organizacija osnovana (...)

 • Kako modna i kozmetička industrija diskriminiraju pripadnike drugih rasa

  Kako modna i kozmetička industrija diskriminiraju pripadnike drugih rasa

  U svakom modernom modnom katalogu, a posebno katalozima vjenčanica, naići ćete na izraz; "nude look" što bi u slobodnom prijevodu značilo- "goli izgled" ili (...)

 • Ministrov rasistički ispad

  Ministrov rasistički ispad

  Osmoga dana travnja se od 1990. godine diljem Europe obilježava Međunarodni dan Roma, etničke skupine koja broji oko 12 milijuna ljudi i najbrojnija je (...)

 • Zašto je lakše prepoznati rasizam nego seksizam?

  Zašto je lakše prepoznati rasizam nego seksizam?

  To je rasizam – presudilo je na kraju javno mnijenje. Pokušaj propagandne mašinerije EU da iskoristi bruce-leeovsku estetiku, istodobno se tarantinovski (...)

 • Sukob civilizacija

  Sukob civilizacija

  Nevjerojatno je da je neki reklamaški mag odobrio ideju u kojoj se ideju širenja Europske unije mladima, dakle građanima EU u dobi između 16 i 24 godine, pokušava (...)

 • Kad bi u nas trenutno zavladala anarhija, što biste prvo uzeli?

  Kad bi u nas trenutno zavladala anarhija, što biste prvo uzeli?

  Neredi u Londonu, i drugim engleskim gradovima, najčešće opisivani kao "sumanuta pljačka i palež" možda bi se u javnosti percipirali drugačije da su djeca krala kruh.

 • UN-ovu konferenciju o rasizmu obilježavaju otkazi

  UN-ovu konferenciju o rasizmu obilježavaju otkazi

  UN-ova konferencija o rasizmu nazvana "Durban II" počinje u ponedjeljak u Ženevi u ozračju koje je ovog vikenda pokvarilo otkazivanje dolaska nekoliko zemalja i strah od izgreda povezanih s dolaskom iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koji je u nedjelju nazvao Izrael "stjegonošom rasizma".

<< < 4 5 6 7 8

Stup srama

Iz drugih medija

AEM