Članci s tagom: ratni-zlocini

 • Izvedba predstave Aleksandra Zec

  Izvedba predstave Aleksandra Zec

  U potpunom mraku i tišini po završetku predstave Aleksandra Zec , autorskog projekta redatelja Olivera Frljića čija se praizvedba održala sinoć u riječkom HKD (...)

 • Ratno nasilje nad ženama

  Ratno nasilje nad ženama

  Woman Under Siege istraživački je projekt koji nastoji rasvijetlili kako se silovanje i ostali oblici seksualnog nasilja koriste kao oruđe u genocidima i sukobima (...)

 • Civilne žrtve i dalje bez pravde

  Civilne žrtve i dalje bez pravde

  Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju počet će se primjenjivati Zakon o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela. No taj zakon nije dobro riješen, smatraju u "Documenti".

 • Koridor pravde za civilne žrtve

  Koridor pravde za civilne žrtve

  Platforma 112 – Za Hrvatsku vladavine prava povodom 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava želi još jednom potaknuti javnost i (...)

 • Okrenimo se prošlosti!

  Okrenimo se prošlosti!

  Platforma 112 - Za Hrvatsku vladavine prava povodom 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, želi još jednom potaknuti javnost i odgovorne u (...)

 • Prikupljanje dokaza o masovnim seksualnim zločinima

  Prikupljanje dokaza o masovnim seksualnim zločinima

  Novouspostavljeni tim stručnjaka Ujedinjenog Kraljevstva, oformljen kako bi pomogao žrtvama silovanja i seksualnog nasilja u konfliktima, početkom sljedeće godine (...)

 • Dvadeset i prva obljetnica opsade, pada i zločina u Vukovaru te stradanja civila u Škabrnji

  Dvadeset i prva obljetnica opsade, pada i zločina u Vukovaru te stradanja civila u Škabrnji

  Documenta, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek i Građanski odbor za ljudska prava: Obitelji stradalih i preživjele žrtve zločina imaju pravo da o svom (...)

 • Tko će odgovarati za višegodišnje skrivanje Hadžića pred pravdom?

  Tko će odgovarati za višegodišnje skrivanje Hadžića pred pravdom?

  Žene u crnom pozdravljaju hapšenje ratnog zločinca Gorana Hadžića (koje je došlo sa ogromnim zakašnjenjem) i smatraju neophodnim da vlastima Republike Srbije postave nekoliko pitanja, da li će završetak saradnje Srbije sa Haškim tribunalom predstavljati početak korenitog preispitivanja stavova o ratovima 90-tih godina XX veka.

 • Započela kampanja "Milijun potpisa za REKOM"

  Započela kampanja "Milijun potpisa za REKOM"

  Jučer je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, kao i u Sarajevu, Ljubljani, Beogradu, Banja Luci, Prištini, Skopju i Podgorici započela je do sada najveća regionalna kampanja, tijekom koje će se prikupljati milijun potpisa podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim od 1991. do 2001. na prostoru nekadašnje SFRJ.

 • U Beču otvorena izložba "Zagovaram feminizam"

  U Beču otvorena izložba "Zagovaram feminizam"

  Centralna tema izložbe je feminizam kao izraz političkog i društvenog angažmana protiv svakog oblika diskriminacije. Umjetnici nisu fokusirani samo na ženske teme, nego društvene promjene, usmjerene protiv patrijarhalnog ugnjetavanja, diskriminacije manjina i nasilja. Rad Igora Grubića i Lane Čmajčanin naslovljen I begged them to kill me tematizira fenomen masovnog silovanja kao svjesno korištenu metodu ratovanja.

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM