Članci s tagom: referendum

 • Dubrovčani i Dubrovčanke izborili referendum

  Dubrovčani i Dubrovčanke izborili referendum

  U Dubrovniku je jučer završeno prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o gradnji golf terena s apartmanima na Srđu. Već je ranije poznato da je prikupljeno (...)

 • Potpisi prikupljeni, čeka se referendum

  Potpisi prikupljeni, čeka se referendum

  Deset dana od početka peticije za raspisivanje referenduma u Dubrovniku o izgradnji apartmanskog naselja, aktivistkinje i aktivisti uspjeli su prikupiti preko 8.000 (...)

 • Biračko testiranje istospolnog braka

  Biračko testiranje istospolnog braka

  Postoji jedna neizbježna činjenica o američkim biračima/icama i istospolnom braku: svaki put kada su ljudi imali priliku da se o njemu izjasne, odbili su ga.

 • Pravo na neopredijeljenost i izbornu apstinenciju

  Pravo na neopredijeljenost i izbornu apstinenciju

  Doživjevši napade u žučnim debatama oko poimanja tzv građanske dužnosti osjetila sam potrebu stati u obranu opcije izborna apstinencija .

 • Tri žene, tri odluke

  Tri žene, tri odluke

  Pred nama je nedjeljni referendum na kojem hrvatski građani i građanke odlučuju hoće li Republika Hrvatska postati članicom Europske unije. Svatko će u nedjelju imati tri izbora. Ne izaći na referendum jer je sve ionako već odlučeno kao što tvrdi Lea, ili izaći i glasovati za kao Tajana ili glasovati protiv kao Marinella. Zašto su donijele takve odluke pročitajte u nastavku.

 • Nužna je razumna odgoda referenduma!

  Nužna je razumna odgoda referenduma!

  Nakon najave Predsjednika Republike o održavanju referenduma o pristupanju RH EU krajem siječnja 2012., GONG upozorava na potencijalne probleme u provedbi referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u tom terminu. Identificirano je niz manjkavosti u zakonodavnom okviru za provedbu referenduma, koje omogućuju različita tumačenja i mogu biti iskorištena za dovođenje u pitanje regularnosti procesa i rezultata referenduma. Priopćenje donosimo u cijelosti.

 • Što donosi novi Zakon o referendumu

  Što donosi novi Zakon o referendumu

  Aleksandar Hatzivelkos je 2008. godine tijekom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o pristupanju Hrvatske NATO savezu bio (...)

 • Vlada ruši referendum o Zakonu o radu!

  Vlada ruši referendum o Zakonu o radu!

  Iako su sindikati Saboru predali 815 tisuća potpisa građana koji traže izjašnjavanje na referendumu o ZOR-u, Vlada je danas malo po malo rušila tu brojku pa je na kraju izvješća ministra uprave Davorina Mlakara i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka ostalo neupitno tek 330 tisuća potpisa što je prema Zakonu nedovoljno za raspisivanje referenduma. Naime, za raspisivanje referenduma potrebno je 10 posto potpisa birača a oni moraju biti prikupljeni na za to predviđenim mjestima za koja su dopuštenje dali MUP i lokalne vlasti.

 • POZDRAV IZ ŠVICARSKE...BEZ MINARETA

  POZDRAV IZ ŠVICARSKE...BEZ MINARETA

  U Švicarskoj će od sada biti zabranjena izgradnja minareta. Na referendumu na kojem se odlučivalo o zabrani izgradnje minareta, te za koji su Švicarci iskazali poseban (...)

 • Zabranu izgradnje minareta podržale i švicarske feministice

  Zabranu izgradnje minareta podržale i švicarske feministice

   Desničarska kampanja kojom je proveden referendum i izglasovana zabrana izgradnje minareta na džamijama u Švicarskoj dobila je neočekivanog saveznika u radikalnim feministicama. One su istaknule kako minareti po svojem obliku podsjećaju na simbol muške dominacije i tlačenje žena u islamu, piše britanski list "Sunday Times".

Stup srama

Iz drugih medija

AEM