Članci s tagom: roda

 • Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Donosimo reakciju Udruge Roda na izjave Ministra zdravstva Darka Milinovića da je porođaj kod kuće "nadrilijecnistvo" te da za njega odgovaraju majka i primalja. "Očito je da ministar Milinović nije dobro upoznat s hrvatskim zakonima. Naime, u hrvatskom zakonodavstvu ne postoje propisi koji bi kućni porod izrijekom zabranjivali - tako nešto bi značilo direktno kršenje ljudskih prava."

 • Milinovićevi podaci ne daju potpunu sliku

  Milinovićevi podaci ne daju potpunu sliku

  "Nigdje u svijetu uspješnost se ne prikazuje samo brojem novorođene djece. Za potpunu sliku potrebno je znati koliko je ukupno postupaka provedeno, koliko je postupaka bilo po različitim dobnim skupinama pacijentica i po klinikama", objašnjava Ksenija Puškarić iz inicijative Građani protiv Zakona o MO-u. Milinović je iznio podatak da je u 2010. rođeno 1.019 beba začetih postupcima MO-a, što je 24 posto više nego 2009.

 • Mjesec u tebi

  Mjesec u tebi

  "Mjesec u tebi" naziv je dokumentarnog filma slovačke redateljice Diane Fabianove , kojim je u četvrtak 10. ožujka u Kinu Europa, u organizaciji (...)

 • Žene i online neprofitni mediji

  Žene i online neprofitni mediji

  Cunterview je pozvao Rode, Rozekoze i Libelu na dijalogiziranje o pitanjima koja se tiču organizacije i plasiranja informacija koje su bitne za bolje funkcioniranje žena i civilnog društva u Hrvatskoj. Na početku smo govorile o prednostima rodno senzibliziranih medija u odnosu na mainstream medije koji ne obraćaju dovoljno pažnje na sadržaje koje nude javnosti. Istaknule smo kako medijski projekti koji računaju s drugačijim sadržajima dozvoljavaju ženama razmjenu ideja i informacija koje se ne temelje na općim mjestima i uvriježenim idejama o tome što žene danas zanima.

 • Ministre, moja jajašca nisu za bacanje

  Ministre, moja jajašca nisu za bacanje

  Pozivamo Vas da svi zajedno, bez obzira gdje tih dana bile/bili, na simboličan način pokažemo ministru zdravstva Milinoviću što mislimo o zakonu protiv medicinski potpomognute oplodnje i njegovoj "uspješnosti" koju nam namjerava prezentirati na Plitvicama ovog vikenda. Napominjemo da u njoj svi mogu sudjelovati, bez obzira u kojem gradu se nalazili, a ono što trebate je 10-20 jaja i marker ili vodootporni flomaster.Obavezno skuhajte jaja i na njih napišite: MINISTRE, MOJA JAJAJŠCA  NISU ZA BACANJE.

 • Udruga RODA dobila nagradu Žene u socijalnom poduzetništvu

  Udruga RODA dobila nagradu Žene u socijalnom poduzetništvu

  Nagrada je pokrenuta ove godine kako bi potaknula izvanredne voditeljice u polju socijalnog poduzetništva, te s ciljem priznanja socijalnih poduzeća utjecajnog djelovanja koja stvaraju gospodarske mogućnosti i poboljšavaju kvalitetu življenja skupinama žena na marginama društva.Već niz godina Udruga RODA svoje projekte, poput SOS telefona za dojenje financira iz sredstava ostvarenih i samofinanciranjem.

 • Bolje zaposli muško

  Bolje zaposli muško

  Jedna od tri majke vjeruje kako je odlazak na rodiljski naštetio njezinoj karijeri, otkrilo je istraživanje britanske roditeljske udruge National Childbirth Trust u kojem je sudjelovalo 1500 majki. Oko 32 posto ih tvrdi kako su nakon povratka na posao s rodiljskog naletjele na ono što nazivaju nevidljivim "majčinskim zidom", dok ih 31 posto smatra da se odnos sa šefom pogoršao.

 • Šibe za ministre

  Šibe za ministre

  Udruga RODA - Roditelji u akciji već devetu godinu za blagdan Sv. Nikole tradicionalno provodi akciju pod nazivom Šibe za ministre. Predsjednici Vlade i ministrima "zaslužnim" za postojeću situaciju u hrvatskom društvu, te odnos prema djeci i obitelji, Roda je poslala šibe kao znak upozorenja na goruće probleme s kojima se susreću trudnice, roditelji i djeca u našem društvu.

 • S porodiljnog na posao

  S porodiljnog na posao

  Dok je u zapadnoj Europi skraćeno radno vrijeme za roditelje predškolske djece, osobito majke, standard, u Hrvatskoj je to još uvijek egzotični zahtjev i mogućnost koju nude samo rijetki poslodavci, obično hrvatske filijale stranih tvrtki. Prema najnovijim podacima Eurostata, u zemljama Europske Unije svaka treća žena radi skraćeno radno vrijeme, dok ih u Hrvatskoj tako radi tek 8,8 posto.

 • Tko se boji žena još?

  Tko se boji žena još?

   Ministar Milinović je u četvrtak, komentirajući zahtjeve Ogranizacije žena HSS-a za izmjenama Prijedloga zakona o medicinskoj oplodnji, na novinarsko pitanje odgovorio: "Zar mislite da se ja, kao ginekolog, bojim žena?"

<< < 1 2 3 4

Stup srama

Iz drugih medija

AEM