Članci s tagom: rode

 • Priča nasukanog kita ili trudna sam, ali ne blažena il' bolesna

  Priča nasukanog kita ili trudna sam, ali ne blažena il' bolesna

  Nakon mojih 40 + 38 tjedana provedenih u trudnoći ('još samo 2 tjedna i nikad više!' - trenutno mantram), ne mogu reći da sam išta blaženo pronašla u cijelom događaju.

 • Vlada RH CEDAW odboru: '50 posto stanovništva ne vjeruje da su muškarci i žene jednaki'

  Vlada RH CEDAW odboru: '50 posto stanovništva ne vjeruje da su muškarci i žene jednaki'

  UN-ov Odbor za uklanjanje diskriminacije žena uzeo je u obzir sve probleme u provedbi Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena (CEDAW) u Hrvatskoj, koje (...)

 • Komemoracija za radnička prava

  Komemoracija za radnička prava

  Zakon o radu koji je trenutno na snazi donesen je jer je Hrvatskoj, kako se tvrdilo, hitno i nužno trebala fleksibilizacija radnog zakonodavstva.

 • #Prekinimošutnju o nasilju pri porodu!

  #Prekinimošutnju o nasilju pri porodu!

  Udruga Roda od svog osnutka, prije 13 godina, radi na podizanju svijesti o potrebi poboljšanja uvjeta u rodilištima, ponajprije da se svakoj rodilji osigura (...)

 • Trudnica i radnica: Opasna kombinacija u svijetu rada

  Trudnica i radnica: Opasna kombinacija u svijetu rada

  Dok se s jedne strane inzistira na pronatalnoj politici, s druge se istovremeno diskriminira i kažnjava žene koje rade i zatrudne i/ili imaju djecu.

 • Pogledajte nagrađene fotografije: Budi tata!

  Pogledajte nagrađene fotografije: Budi tata!

  Udruge RODA - Roditelji u akciji i CESI u okviru partnerskog projekta Budi tata su tijekom studenoga organizirale natječaj za sve fotografe i (...)

 • Stop diskriminaciji majki na tržištu rada

  Stop diskriminaciji majki na tržištu rada

  Udruga Roda provodi projekt Trudna na poslu – STOP diskriminaciji majki na tržištu rada i poziva Vas da doprinesete promjenama koje želite (...)

 • Rode poslale košare s dječjom hranom Ministrima/cama

  Rode poslale košare s dječjom hranom Ministrima/cama

  Vlada je uz najavu većeg PDV-a najavila niže međustope za tzv. dječju hranu. Iako ni sami ministri ne znaju što je to točno dječja hrana, iz udruge Roda upozoravaju da se radi o promašenoj, a dugoročno i zdravstveno lošoj politici koja će isključivo pogodovati proizvođačima industrijskih konzerviranih kašica. Tim su povodom Rode članovima/cama Vlade poslale košaru sa zdravom dječjom hranom kao što su – kelj, mrkva, koraba, brokula, cvjetača, tikvice, jabuke, banane, krumpir, naranče, mandarine, luk, riža, ječam, palenta, gris, leća, grah, slanutak.

 • U bolnici Sveti Duh broj umjetnih oplodnji pao za trećinu

  U bolnici Sveti Duh broj umjetnih oplodnji pao za trećinu

  Uspješnost medicinski potpomognute oplodnje u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh pala je za čak trećinu. Prema podacima koje je iznijela glavna biologinja dr. Sanja Vujisić Živković, postotak postignutih trudnoća pao je od 31. srpnja, otkad je na snazi novi Zakon o medicinskoj oplodnji, sa 36 na 24 posto.

 • Gle tko to govori?!

  Gle tko to govori?!

  'Gle, tko mi to govori", rekla je Jadranka Kosor upitana što misli o stavu te stranke kako je "pala na ispitu", jer je čitavu svoju karijeru zasnivala na borbi za veći broj djece u Hrvatskoj. Napomenula je kako joj je katkad na tu temu smiješno slušati kritike iz SDP-a, jer je ta stranka, kad je bila na vlasti, smanjila sve što se dalo smanjit što se tiče rodilja i djece.

<< < 1 2 3 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM