Članci s tagom: rodna-perspektiva

 • "Melodija" raspada moralnog sistema

  "Melodija" raspada moralnog sistema

  Kapital. Novac. Konzumerizam. Sveto trojstvo modernog društva današnjice. Uvuklo se među nas i u nas same kroz toliko različitih kanala da je neizbježno ne težiti tome (...)

 • Prostorno uređenje s rodno-osjetljivim pristupom i u Hrvatskoj, drugi dio

  Prostorno uređenje s rodno-osjetljivim pristupom i u Hrvatskoj, drugi dio

  Projekt uređenja vrta za Učenički dom "Podmurvice Rijeka" u Rijeci , krajem 2011. višestruko nagrađen u Hrvatskoj, plaketom za najljepše vrtove ustanova za mlade od (...)

 • Prostorno uređenje s rodno-osjetljivim pristupom i u Hrvatskoj

  Prostorno uređenje s rodno-osjetljivim pristupom i u Hrvatskoj

  Prije dvije godine, 2009. objavljen je članak "Rodno-osviješteno prostorno uređenje, urbano planiranje i graditeljstvo prijateljsko prema ženama" koji sam napisala (...)

 • Iščitavanje rodnih uloga

  Iščitavanje rodnih uloga

  U bečkom MUMOK-u 12. studenog bit će otvorena izložba Gender Check - femininost i maskulinost u istočnoeuropskoj umjetnosti. Na izložbi će biti predstavljeni radovi dvjestotinjak umjetnika iz 24 zemlje Istočne Europe nastali u razdoblju od 1960-ih godina do danas. Među odabranim autorima uvršteno je i 13 hrvatskih umjetnika/ca. Povodom izložbe Kulturpunkt.hr je razgovarao s kustosicom izložbe Bojanom Pejić.

 • Rodna perspektiva REKOM-a

  Rodna perspektiva REKOM-a

  "Najvažnija je funkcija komisija da prošlost pokušaju integrirati u sadašnjost. Procjenom i moralnom osudom onog što se dogodilo omogućuje se da društvo krene prema budućnosti koja nije opterećena traumama iz prošlosti", istaknula je aktivistica i istraživačica Vesna Kesić te se zauzela da rodna prespektiva bude uključena u konstituiranje, određivanje mandata i funkcioniranja REKOM-a.

Iz drugih medija

AEM