Članci s tagom: rodno-uvjetovano-nasilje

 • Borba ne prestaje sve dok nasilje ne nestane

  Borba ne prestaje sve dok nasilje ne nestane

  Eve Ensler , poznata feministkinja, aktivistkinja, autorica Vagininih monologa, posjetila je Pulu u organizaciji Centra za ženske studije iz Zagreba i Centra (...)

 • O nasilju protiv žena

  O nasilju protiv žena

  Problematika nasilja nad ženama jedna je od žarišnih točaka feminističke struje novog vala. Nasilje u obitelji, čije su najčešće žrtve žene i djeca, možemo definirati (...)

 • "Kampanja #diversity će trajati dok god naše društvo ne počne cijeniti različitosti"

  "Kampanja #diversity će trajati dok god naše društvo ne počne cijeniti različitosti"

  Podaci o broju zlostavljanih žena u Europskoj uniji pokazuju da je 33 posto žena doživjelo neki oblik zlostavljanja, bilo da se radi fizičkom ili seksualnom nasilju, (...)

 • Stvaranje sigurnih mjesta za žene i LGBTQ osobe

  Stvaranje sigurnih mjesta za žene i LGBTQ osobe

  Hollaback! Hrvatska , lokalni ogranak internacionalnog pokreta za sprečavanje uličnog uznemiravanja žena i LGBTQ pojedinaca, upravo je pokrenuo svoju kampanju (...)

 • Moj glas protiv nasilja

  Moj glas protiv nasilja

  U kući Europe predstavljen je projekt Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske 'Moj glas protiv nasilja' , te promocija TV i radio spota (...)

 • Femicid i rodno nasilje u Južnoj Americi

  Femicid i rodno nasilje u Južnoj Americi

  Nakon znakovitog slučaja u El Salvadoru, u kojemu je Manuel Gutiérrez pošteđen osuđujuće kazne za nanošenje tjelesnih ozljeda i ubojstvo vlastite supruge, (...)

 • Završio projekt "365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja"

  Završio projekt "365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja"

  "U Međimurskoj županiji ne postoji dovoljan broj udruga/institucija/savjetovališta koji bi se ovim problemom sustavno bavili, stoga je važno da mladi unatoč svemu ne misle kako se nemaju kome obratiti ukoliko imaju problem. Potičemo sve da ne šute o nasilju, te da problem prijave nekoj od relevantnih institucija." poručuju iz udruge Zora na kraju svog projekta 365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja.

 • 40% optužbi za rodno uvjetovane zločine se odbacuje

  40% optužbi za rodno uvjetovane zločine se odbacuje

  Prijevod Ljiljana Žegrec Svake godine, organizacija Women's Initiatives for Gender Justice (Ženska inicijativa za rodnu pravdu) izdaje izvještaj o (...)

 • Predstavljena incijativa HOLLABACK - REAGIRAJ za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog nasilja

  Predstavljena incijativa HOLLABACK - REAGIRAJ za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog nasilja

  1.travnja 2011. u Net clubu M.a.m.a. održano je predstavljanje inicijative HOLLABACK – REAGIRAJ! koja za cilj ima suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog (...)

 • Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje

  Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje

  Ove godine i udruga Zora slavi Valentinovo, međutim na malo drugačiji način od ostalih. Posljednjih nekoliko dana Zora je započela s emitiranjem TV spota "Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje" na lokalnim televizijama diljem Hrvatske - Čakovečka televizija, Varaždinska televizija, Kanal RI, TV Šibenik i TV Plus. Time su se lokalne televizije uključile u borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja na jedan od najboljih načina - educiranjem odnosno širenjem informacija.

<< < 2 3 4 5 6

Stup srama

Iz drugih medija

AEM