Članci s tagom: sad

 • Američka kriza lomi se na djeci i ženama

  Američka kriza lomi se na djeci i ženama

  Prosvjedi su započeli 17. rujna, kada se stotine prosvjednika okupilo na Bowling Green Parku u New Yorku, poznatoj financijskoj četvrti.

 • O pobačaju i njegovoj (ne)dostupnosti

  O pobačaju i njegovoj (ne)dostupnosti

  Prema studiji objavljenoj ovih dana u časopisu "Opstetricija i Ginekologija" , 97 % specijalista ginekologije i porodništva u SAD-u susreće se s pacijenticama (...)

 • "Ne uzimajte mi kontracepciju!"

  "Ne uzimajte mi kontracepciju!"

  Rezanje proračuna u SAD-u moglo bi ozbiljno ugroziti položaj žena. Radi se o smanjenju i ukidanju milijarde dolara koja se izdvajala za zapošljavanje žena, klinika (...)

 • Žena prvi put na čelu New York Timesa

  Žena prvi put na čelu New York Timesa

  New York Times objavio je u četvrtak da dosadašnji glavni urednik Bill Keller odlazi s tog položaja te da će ga zamijeniti Jill Abramson, prva žena koja će preuzeti tu dužnost u povijesti toga dnevnika utemeljenog prije 160 godina. Jill Abramson (57) radi u New York Timesu od 1997., a Kellerova zamjenica bila je od 2003. godine. Prethodno je vodila dopisništvo NYT-a u Washingtonu.

 • Borba za pravo na izbor nikada ne prestaje

  Borba za pravo na izbor nikada ne prestaje

  Kongresnim izborima u SAD-u, održanim u 2010. godini u službu je ušlo 29 guvernera koji su protiv prava na izbor te se time broj država u kojima vlast drže protivnici (...)

 • Roditelj 1 i Roditelj 2

  Roditelj 1 i Roditelj 2

  State Department je najavio kako će s američkih putovnica izbrisati kategorije majke i oca te unijeti kategorije roditelja 1 i roditelja 2. Aktivisti za prava homoseksualnih osoba likuju zbog ove odluke, dok su konzervativci napali odluku kao nelegalnu tvrdeći kako je ova odluka samo dio propagandne mašinerije koja polako mijenja definiciju braka.

 • Tragedija u Fort Hoodu: Što muslimanke zapravo misle

  Prevela Dea Ajduković Njujorška premijera filma Unutar Islama: Što zapravo misli milijarda muslimana ( Inside Islam: What a Billion Muslims (...)

 • Prvi veliki američki grad izabrao gradonačelnicu lezbijku

  Prvi veliki američki grad izabrao gradonačelnicu lezbijku

  Houston je postao prvi veliki grad u Sjedinjenim državama koji je za gradonačelnika/cu izabrao osobu koja otvoreno izražava svoju homoseksualnost. Riječ je zapravo o graonačelnici Annise Parker, političarki iz redova Demokratske stranke koja je sa 53,6 posto dobivenih glasova pobijedila svog protivnika, dosadašnjeg republikanskog gradonačelnika Genea Lockea.

 • Zaštita prava žena bila je samo jedna od isprika za rat

  Zaštita prava žena bila je samo jedna od isprika za rat

   Posebnu je pozornost u prošlom tjednu privukla odluka američkog predsjednika Baracka Obame da poveća broj vojnika u Afganistanu za 30 000 i započne njihovo povlačenje za 18 mjeseci. Međutim, novo izvješće što ga je objavio Human Rights Watch (HRW) upozorava na neuspjeh afganistanske vlade i međunarodnih donatora da zaštite prava žena.

 • Nacija žena

  Žene po prvi puta u povijesti čine polovicu američke radne snage. U zemlji koja je važan dio svog identiteta izgradila na slici heteroseksualnog bračnog para s djecom, (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM