Članci s tagom: seksizam

 • Zašto smo sve mi Jelena Veljača??

  Zašto smo sve mi Jelena Veljača??

  Nosim bijelu haljinu - znači da pozivam kolege da skrivenim pogledima pokušavaju saznati koje je boje rublje koje nosim taj dan. Dolazim na posao našminkama i (...)

 • 'Zbog seksističkog Berlusconija bojkotirajte summit G8'

  Tri visokoobrazovane Talijanke uputile su otvoreno pismo prvim damama Velike Britanije Sari Brown i SAD-a Michelle Obama da bojkotiraju na summit G8 koji će se održati u L'Aquili zbog, kako ističu, "primitivnog ponašanja domaćina skupa Silvija Berlusconija prema ženama".

 • Bugarke tužile proizvođača pića zbog seksističke reklame

  Bugarke tužile proizvođača pića zbog seksističke reklame

  SKUPINA Bugarki odlučila je kako je dosta bilo ponižavanja žena u svrhu povećanja prodaje različitih proizvoda te su pokrenule tužbu protiv proizvođača pića čija reklama prikazuje ženu u toplesu s lubenicama ispred grudi uz slogan "Stigla je sezona lubenica".

 • Seksistički napad na Dubravku Šuicu

  Seksistički napad na Dubravku Šuicu

  Dubrovačkim su ulicama u danima izbora kružili letci koji aktualnu gradonačelnicu Dubravku Šuicu prikazuju u vrlo obnaženom izdanju. Na lecima, koji su djelo (...)

 • Seksistički napad na Tatjanu Holjevac

  Seksistički napad na Tatjanu Holjevac

  Kako je priopćeno iz izbornog stožera Tatjane Holjevac nepoznat broj plakata Tatjane Holjevac osvanulo je jutros sa protuženskim parolama. Jedan od tih plakata nalazi se na fotografiji desno.

 • Stup srama za političke stranke

  Stup srama za političke stranke

  U subotu je održana akcija Stup srama kako bi još jednom upozorio na nepoštivanje Zakona o ravnopravnosti spolova od strane političkih stranaka. Na stupu srama našle su se stranke koje nisu ostvarile 40% žena na kandidacijskim listama.

 • Mala škola seksizma

  Piše Tajana Broz U subotnjem Novom listu Tihomir Ponoš posvetio je kolumnu navodnoj novoj svetoj kravi hrvatske politike, a to je prema njemu (...)

 • Sudac nije imao pravo nazvati Anu Magaš kurvom

  Sudac nije imao pravo nazvati Anu Magaš kurvom

  Marka Rogulju, suca Općinskog suda u Vukovaru, kaznili su jer je u presudi uvrijedio Anu Magaš optuženu za ubojstvo supruga. Rekao joj je da je bilo logično da je muž nazove "kurvom" budući da je plesala s drugim muškarcem noć uoći ubojstva.

 • Neslana šala ili seksizam

  Prije nekoliko tjedana dobile smo informaciju od izvora koji je želio ostati anoniman o određenim seksističkim praksama u SAP d.o.o. I kako to već biva seksizme je (...)

 • Nagrade za najseksističke reklame

  Nagrade za najseksističke reklame

  Prikaz ženske stražnjice, a na kojoj se nalazi natpis 'Na specijalnoj ponudi' proglašena je reklamom koja najviše degradira žene. Švicarskom proizvođaču donjeg rublja Sloggiju 'priznanje' su dodijelile švicarska i francuska feministička asocijacija i to zbog 'promoviranja pornografije i prostitucije'.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM