Članci s tagom: seksualna-i-reproduktivna-prava

 • Protivnici pobačaja savjetuju britansku vladu o seksualnom zdravlju

  Protivnici pobačaja savjetuju britansku vladu o seksualnom zdravlju

  Prevela Ljiljana Žegrec Grupa koja se protivi pobačaju u svim situacijama i zalaže za promoviranje apstinencije u okviru seksualnog obrazovanja odabrana je da (...)

 • 50% ambulanti nepristupačno ženama s invaliditetom

  50% ambulanti nepristupačno ženama s invaliditetom

  Društvo distrofičara Zagreb, krajem je siječnja organiziralo okrugli stol na temu "Unapređenje zdravstvene zaštite žena s mišićnom distrofijom". Govorilo se o reproduktivnom zdravlju i predrasudama prema ženama s invaliditetom napominjući kako su one trostruko diskriminirane, zatim pozitivnom pristupu reproduktivnom zdravlju, pravu na zdravstvenu zaštitu, te su prikazani rezultati istraživanja o reproduktivnom zdravlju.

 • Pravo na prigovor savjesti omogućeno i institucijama?

  Pravo na prigovor savjesti omogućeno i institucijama?

  Početkom listopada  Parlamentarna skupština Vijeća Europe donijela je rezoluciju o dostupnosti legalne medicinske skrbi ženama. Donošenjem ove rezolucije ženama se uvelike otežava pristup legalnoj medicinskoj skrbi. Umjesto da se njome reguliraju prava zdravstvenih djelatnika da odbiju obavljati pojedine medicinske zahvate (tj. njihovo pravo na izražavanje prigovora savjesti), nova rezolucija zapravo otežava ženama ostvarivanje njihovog prava na legalnu medicinsku skrb. Ishod glasovanja o rezoluciji upućuje na jačanje utjecaja koji protivnici pobačaja imaju unutar vlade i državnih službi.

<< < 1 2 3 4 5

Stup srama

Iz drugih medija

AEM