Članci s tagom: seksualno-nasilje

 • Sramotno ponašanje policije

  Sramotno ponašanje policije

  Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske uhitili su 21-godišnjaka iz mjesta nedaleko od Vinkovaca, zbog osnovane sumnje da je prije tri mjeseca pokušao silovati 17-godišnjakinju, a prije dva tjedna istukao i silovao djevojčicu od 14 godina. Kod prvog slučaja policajci su žrtvu nagovarali da "sve ostane tajna".

 • Ženska soba započela s medijskom kampanjom "STOP seksualnom nasilju"

  Ženska soba započela s medijskom kampanjom "STOP seksualnom nasilju"

  Cilj ove kampanje je osvijestiti široku javnost o problemu seksualnog nasilja i zlostavljanja. Neumjesni komentari, neprimjereni dodiri i drugi oblici neželjenog, verbalnog ili fizičkog ponašanja seksualne prirode često ostavljaju nevidljive posljedice. Iznošenje istine na svjetlo dana prvi je korak u rješavanju problema seksualnog nasilja.

 • 'Tako je razuzdano živjela da jedno silovanje neće niti primijetiti'

  'Tako je razuzdano živjela da jedno silovanje neće niti primijetiti'

  Bez obzira na Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o sprječavanju diskriminacije, dalek je još put do nestanka spolnih stereotipa i diskriminacije žena. To, nažalost, vrlo zorno, okrutno i neporecivo dokazuju rezultati analiza presuda za silovanje žena.

 • Rezultati istraživanja seksualnog nasilja u Hrvatskoj

  Rezultati istraživanja seksualnog nasilja u Hrvatskoj

  Udruga za zaštitu ženskih prava B.a.b.e. završila je opsežno istraživanje o sankcioniranju seksualnog nasilja nad ženama kod nas, pa smo o prvim rezultatima tog istraživanja porazgovarali sa Sanjom Sarnavkom, predsjednicom udruge.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM