Članci s tagom: seksualno-uznemiravanje

 • Ministarstvo vanjskih poslova dobilo savjetnika za seksualno uznemiravanje

  Ministarstvo vanjskih poslova dobilo savjetnika za seksualno uznemiravanje

  Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković imenovao je povjerljivog savjetnika kojemu će u potpunoj diskreciji djelatnice i djelatnici moći prijavljivati svako spolno uznemiravanje.

 • Za isplatu prekovremenih radnih sati šefovi traže seks

  Za isplatu prekovremenih radnih sati šefovi traže seks

  Krevet ili posao?! Ova ucjena češća je nego ikad. To tvrdi Vedran Uranija, pravni zastupnik iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zadru, koji ističe kako šefovi, uglavnom niže razine, najviše zlostavljaju zadarske radnice.

 • Zadarska borba protiv zlostavljanja na radu

  Zadarska borba protiv zlostavljanja na radu

  Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) za Zadarsku županiju rekorder je u Hrvatskoj po dobivenim radnim sporovima i sudskim presedanima koji su otpuštenim radnicima/ama donijeli milijunske iznose za neisplaćene plaće i druge povrede radnog prava, no u posljednje se vrijeme stručnjaci SSSH ne mogu 'obraniti' od prijava za radno ili seksualno uznemiravanje na poslu - samo u ovoj godini mobing je prijavilo 70 osoba, a lani više od 400.

 • Bossing - novi oblik zlostavljanja radnika i radnica

  Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) za Zadarsku županiju rekorder je u Hrvatskoj po dobivenim radnim sporovima i sudskim presedanima koji su otpuštenim radnicima donijeli milijunske iznose za neisplaćene plaće i druge povrede radnog prava, no u posljednje se vrijeme stručnjaci SSSH ne mogu 'obraniti' od prijava za radno ili seksualno uznemiravanje na poslu - samo u ovoj godini mobing je prijavilo 70 osoba, a lani više od 400.

 • Seksualno uznemiravanje u PP Papuk

  Seksualno uznemiravanje u PP Papuk

  Afera ravnateljevog snubljenja zaposlenica, kao i mobbinga drugih zaposlenika otvorena je još početkom prošle godine, no ni policija koja je ispitala sve djelatnike "Papuka", niti nadležno Ministarstvo kulture nisu poduzeli ništa iako su znali da SMS-ovi, koje objavljuje Index, postoje.

 • Seksualno uznemiravanje u policiji

  Sindikat pravosudne policije Hrvatske podnio je kaznenu prijavu protiv načelnika odjela osiguranja Zatvora u Sisku Željka Šimića zbog diskriminacije i spolnog uznemiravanja pravosudne policajke Kristine Grubec Roksa, te zbog diskriminacije i uznemiravanja pravosudnog policajca Igora Bišćana, oboje djelatnika zatvora u Sisku.

<< < 2 3 4 5 6

Iz drugih medija

AEM