Članci s tagom: silovanje

 • Nevolje po Toddu Akinu i desničarskoj opciji i zašto je opasno smijati im se?

  Nevolje po Toddu Akinu i desničarskoj opciji i zašto je opasno smijati im se?

  Kao što sam spomenula u jednom od članaka, gospoda iz "obećane zemlje" Amerike, gotovo da nas više ne mogu iznenaditi svojim učestalim javnim ekscesima i "provalama".

 • Nobelovke protiv ratnih silovanja

  Nobelovke protiv ratnih silovanja

  U 100 godina, koliko se dodijeljuje Nobelova nagrada, osvojilo ju je samo 12 žena. No, 2006. godine, šest od tih žena – laureatkinje Jody Williams, Shirin (...)

 • "Žene tijekom silovanja rijetko zatrudne, one to blokiraju"

  "Žene tijekom silovanja rijetko zatrudne, one to blokiraju"

  Republikanski kandidat za senatora iz Missourija, Todd Akin, rekao je u lokalnoj televizijskoj emisiji da žrtve, kako je on nazvao, ' legitimnog silovanja' (...)

 • Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu presudio protiv RH

  Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu presudio protiv RH

  NOVA blamaža hrvatske države u Strasbourgu. Europski sud za ljudska prava prihvatio je tužbu D. J., koja je u ljeto 2007. godine za silovanje prijavila D.

 • Peru širi naknadu za žrtve civilnog rata i na žrtve seksualnog nasilja

  Peru širi naknadu za žrtve civilnog rata i na žrtve seksualnog nasilja

  Svjedočanstva seksualnog nasilja počinjenog tijekom krvavog unutarnjeg sukoba u Peruu mračno je štivo za čitanje. "Kada je prvi muškarac završio, drugi ju (...)

 • Odšteta za žrtve ratnog zločina silovanja uredit će se novim zakonom

  Odšteta za žrtve ratnog zločina silovanja uredit će se novim zakonom

  Nakon niza trzavica u javnosti i putem medija, saborski Odbor za ravnopravnost spolova organizirao je radni sastanak nadležnih ministarstava, policije i DORH-a s udrugama koje se bave problematikom žena silovanih u Domovinskom ratu. Iako je sastanak prošao bez konkretnog zaključka, pojedina ministarstva ipak su najavila neke konkretne poteze.

 • Gdje je kraj gluposti? Žene silovane jer su ljevičarke?!

  Gdje je kraj gluposti? Žene silovane jer su ljevičarke?!

  Kada je riječ o obećanoj zemlji Americi, gotovo da više i ne postoji činjenica koja bi ikoga ostavila bez teksta ili začudo, iznenadila.

 • Iz delhijske policije: Zašto žene zaslužuju biti silovane

  Iz delhijske policije: Zašto žene zaslužuju biti silovane

  Reakcije koje medijski tekstovi potiču jedan su od najdepresivnijih aspekata pisanja o nedavno nanizanim slučajevima silovanja u Delhiju, Indiji.

 • Meditacija kao način nadilaženja PTSP-a

  Meditacija kao način nadilaženja PTSP-a

  CNN-ova voditeljica Soledad O'Brian predsjedala je konferencijom koja je okupila niz istaknutih žena  koje su raspravljale o tome može li meditacija pomoći u liječenju tjeskobe, depresije i sklonosti samoubojstvu kod žena i djevojaka koje su proživjele traumu. Konferencija je bila usredotočena na  znanstvena istraživanja i studije koje se provode o jednoj vrsti meditacije koja se pokazala kao obećavajući lijek protiv PTSP-a. Radi se o tehnici transcendentalne meditacije (TM).

 • Prisilni brakovi uništavaju živote djevojčica

  Prisilni brakovi uništavaju živote djevojčica

  Prošli mjesec svijet je obišla vijest o samoubojstvu 16-godišnje marokanske djevojčice Amine Filali. Utočište je pronašla u smrti, ispijajući otrov za štakore, te na taj način izbjegla daljnje zlostavljanje svojega muža za kojega je bila prisiljena vjenčati se nakon što ju je silovao. Prema članku 475 marokanskoga kaznenog zakona "otmičar" maloljetnice može se vjenčati sa svojom žrtvom te na taj način izbjeći kazneno gonjenje, a zakon se na taj način tumači i u slučaju silovanja.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM