Članci s tagom: silovanje

 • Doživotni zatvor za južnoafričkoga 'korektivnog silovatelja'

  Doživotni zatvor za južnoafričkoga 'korektivnog silovatelja'

  Prošlog je tjedna 24-godišnji Themba Mvubu osuđen za sudjelovanje u grupnom silovanju i umorstvu nogometašice Eudy Simelane koja je bila lezbijka. U ožujku 2009. je udruga za zaštitu ljudskih prava ActionAid privukla pozornost svjetske javnosti na jeziva serijska "korektivna" silovanja lezbijki u Južnoj Africi s ciljem njihova "liječenja". 

 • Za sve utjecajne bjegunce svijeta još nije sve izgubljeno...

  Za sve utjecajne bjegunce svijeta još nije sve izgubljeno...

  U subotu 26.09. uhićen je u Zurichu poznati poljski režiser Roman Polanski . Na temelju tjeralice izdane u SAD-u daleke 1978 tereti ga se za silovanje (...)

 • Sramotno ponašanje policije

  Sramotno ponašanje policije

  Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske uhitili su 21-godišnjaka iz mjesta nedaleko od Vinkovaca, zbog osnovane sumnje da je prije tri mjeseca pokušao silovati 17-godišnjakinju, a prije dva tjedna istukao i silovao djevojčicu od 14 godina. Kod prvog slučaja policajci su žrtvu nagovarali da "sve ostane tajna".

 • Slovenac kaže da nije bilo silovanja!?

  Slovenac kaže da nije bilo silovanja!?

  Da, znamo, ljeto je sezona kiselih krastavaca, kuhanih kukuruza il čega god. Mediji se u nedostatku sadržaja sa Markovog trga preupuštaju lakšim temama.

 • Zataškava li policija osječku aferu?

  Zataškava li policija osječku aferu?

  Niz kontradiktornosti koje je policija iznijela na tiskovnoj konferenciji u Osijeku povodom rezultata istrage o lancu maloljetničke prostitucije, tvrdeći da on ne postoji, ozbiljno dovodi u sumnju njihove teze. Pogotovo onaj dio koji su iznijeli lokalni policajci, što pokazuje i zašto je odlučeno da u Osijek dođe Krunoslav Borovec.

 • Dom za užas

  Dom za užas

  U Osijeku postoji organizirani lanac maloljetničke prostitucije u kojem su žrtve maloljetnice iz Doma za odgoj djece i mladeži, a prema iskazima štićenica, među korisnicima su i vrlo poznate osobe iz osječkih političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova. Četiri štićenice Doma na Vinkovačkoj 61 u Osijeku opširno su, u više razgovora, ispričale Jutarnjem listu detalje tog užasa.

 • 'Tako je razuzdano živjela da jedno silovanje neće niti primijetiti'

  'Tako je razuzdano živjela da jedno silovanje neće niti primijetiti'

  Bez obzira na Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o sprječavanju diskriminacije, dalek je još put do nestanka spolnih stereotipa i diskriminacije žena. To, nažalost, vrlo zorno, okrutno i neporecivo dokazuju rezultati analiza presuda za silovanje žena.

 • Globalna kampanja protiv nasilja nad ženama - Eve Ensler

  Globalna kampanja protiv nasilja nad ženama - Eve Ensler

  Svojom globalnom kampanjom protiv nasilja nad ženama Eve Ensler je u posljednjih 10 godina sakupila 60 milijuna dolara.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM