Članci s tagom: sindikati

 • Vlada ruši referendum o Zakonu o radu!

  Vlada ruši referendum o Zakonu o radu!

  Iako su sindikati Saboru predali 815 tisuća potpisa građana koji traže izjašnjavanje na referendumu o ZOR-u, Vlada je danas malo po malo rušila tu brojku pa je na kraju izvješća ministra uprave Davorina Mlakara i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka ostalo neupitno tek 330 tisuća potpisa što je prema Zakonu nedovoljno za raspisivanje referenduma. Naime, za raspisivanje referenduma potrebno je 10 posto potpisa birača a oni moraju biti prikupljeni na za to predviđenim mjestima za koja su dopuštenje dali MUP i lokalne vlasti.

 • Hvala vam što smanjujete radnička prava žena!

  Hvala vam što smanjujete radnička prava žena!

  Na inicijativu Ženske sekcije SSSH, sutra će ženske sindikalne grupe dijeliti saborskim zastupnicima Zahvalnicu za njihovo glasovanje o prijedlogu novog Zakona o radu. Zahvalnica prikazuje uznemirujuće podatke o položaju žena na tržištu rada te navodi problematične odredbe koje donosi novi ZOR.

 • Nevidljivi na radnom mjestu, nevidljivi u Zakonu

  Nevidljivi na radnom mjestu, nevidljivi u Zakonu

  Kontra je zajedno s Iskorakom i Ženskom mrežom Hrvatske uputila apel nadležnim odborima Hrvatskog sabora, klubovima zastupnika te Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova da ulože amandmane kojima bi se odredbe članaka Prijedloga Zakona o radu izmijenile na način da ne budu diskriminativne prema radnicima/-cama koji žive u istospolnim zajednicama.

 • Šuti i ne talasaj!

  Šuti i ne talasaj!

  Jučer je u Novinarskom domu u Zagrebu održan okrugli stol pod nazivom "Ima li neprijateljstva prema ženama na tržištu rada?" Na okruglom stolu su sudjelovale/i: Jasmina Sočković (direktorica, Selectio), Domagoj Račić (direktor, Mreža znanja), Morana Paliković Gruden (potpredsjednica Gradske Skupštine Grada Zagreba), Vesna Pusić (predsjednička kandidatkinja HNS-a) i Jagoda Milidrag Šmid (povjerenica SSSH).

 • Žene i novi Zakon o radu

  Žene i novi Zakon o radu

  Ekskluzivno za Libelu pravna savjetnica u Nezavisnim hrvatskim sindikatima Ana Kranjac Jularić komentira što ženama donosi prijedlog novog Zakona o radu.

 • Dostojan posao, dostojan život za žene

  Dostojan posao, dostojan život za žene

  Ovog je tjedna u Bruxellesu održana 1. Svjetska konferencija žena Međunarodne konfederacije sindikata pod nazivom "Dostojan posao, dostojan život za žene" na kojoj se raspravljalo o utjecaju globalne krize na žene i aktivnostima međunarodnog sindikalnog pokreta na unaprjeđivanju sigurnosti radnog mjesta, plaća i uvjeta rada za žene.

 • Pravo na rad bez diskriminacije

  Pravo na rad bez diskriminacije

  Prema Pulsovom istraživanju između 60-70% građana i građanki Hrvatske smatra da se osobama drugačije seksualne orijentacije ne bi trebao dozvoliti rad sa djecom, rad u obrazovnim institucijama te rad u državnoj službi općenito. Stoga su udruge Iskorak i Kontra u suradnji s Institutom za mobilizaciju, intervenciju i akciju M.I.A. krenuli u kampanju Pravo na rad bez diskriminacije.

 • Izdani vodiči o LGB pravima za radnike i poslodavce

  Izdani vodiči o LGB pravima za radnike i poslodavce

  Udruge Iskorak, Kontra te Institut M.I.A. predstavljaju Vodič za poslodavce/ke o LGB pravima, Vodič za sindikate o LGB pravima i Vodič o pravima za LGB radnike/ce. Priručnici su namijenjeni prvenstveno LGB osobama, kako bi se bolje upoznale s pravnim normama u Republici Hrvatskoj i mogućnostima pravne zaštite od diskriminacije i nasilja

 • Sindikalistice: Zakon o umjetnoj oplodnji je promašaj

  Sindikalistice: Zakon o umjetnoj oplodnji je promašaj

  U hitnoj proceduri u Saboru nalazi se Nacrt Prijedloga zakona o medicinskoj oplodnji, koji neposredno zadire u područje reproduktivnog zdravlja i reproduktivnih prava žena, smatraju u Ženskoj sekciji SSSH, a što je jednim od područja interesa zaposlenih i sindikalno organiziranih žena.

 • Sporazumom smo osigurali perspektivu i stabilnost plaća

  Iako sporazum o plaćama koji smo noćas potpisali s vladom ima dobrih i loših strana, njime smo zaposlenima u javnim službama osigurali perspektivu i stabilnost plaća, ocijenili su čelnici sindikata javnih službi na današnjoj konferenciji za novinare.

<< < 6 7 8 9 10 > >>

Iz drugih medija

AEM