Članci s tagom: solidarnost

 • Solidarnost s LGBT aktivistkinjama i aktivistima na Kosovu

  Solidarnost s LGBT aktivistkinjama i aktivistima na Kosovu

  Beogradska lezbijska organizacija "Labris" pozvala je srodne organizacije iz regije na solidarnost s LGBTQ aktivistima i aktivistkinjama na Kosovu.

 • Marš solidarnosti grobljima tvornica opljačkanih u privatizaciji

  Marš solidarnosti grobljima tvornica opljačkanih u privatizaciji

  Zagrepčanka, Naprijed, TLOS, Croatia bus - imena su samo nekih od tvrtki koje su na zagrebačkoj Peščenici zapošljavale više od šezdeset tisuća ljudi, a danas su ili (...)

 • Obespravljene i apatične - i generacija 55+ i generacija s 55+ ECTS bodova

  Obespravljene i apatične - i generacija 55+ i generacija s 55+ ECTS bodova

  Nezavisna kazališna skupina Montažstroj često se bavi segmentima društva koji se smatraju marginaliziranima. Prisjetimo se nekih novijih uradaka: predstava Srce moje (...)

 • 55+ u povorci solidarnosti

  55+ u povorci solidarnosti

  U 2012. godini - Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti te na sam Međunarodni dan demokracije , generacija 55+ pokazala je (...)

 • Solidarnost ne smije imati granica

  Solidarnost ne smije imati granica

  U svrhu poticanja suradnje i solidarnosti različitih društvenih skupina u radu na društvenoj promjeni, na tribini Novi prostori za suradnju (...)

 • Ženska solidarnost

  Ženska solidarnost

  Jedna od omiljenih parafraza Hobbesove rečenice "Čovjek je čovjeku vuk" glasi "Žena je ženi vučica" . Naročito je popularna u politici, a posebice za (...)

 • Vrag nosi Pradu, mi nosimo Uzor

  Vrag nosi Pradu, mi nosimo Uzor

  Inicijativi "Žena ženi UZOR" koju je pokrenula skupina novinarki "Slobodne Dalmacije" zajedno s kolegicama iz drugih splitskih medija pridružilo se više od pedeset ljudi, a broj onih koji se žele baš ovom akcijom solidarizirati s radnicama "Uzora" raste svaki dan. Kao što se i očekivalo, akciji se pridružuju uglavnom žene - do sada je samo jedno muško ime i prezime na popisu "prijatelja Uzora". Svi oni su prihvatili ideju da svoju solidarnost s radnicama "Uzora" pokažu konkretno.

 • AKCIJA ŽENSKE SOLIDARNOSTI Novinarke nose 'Uzor'

  AKCIJA ŽENSKE SOLIDARNOSTI Novinarke nose 'Uzor'

  Novinarka Slobodne Dalmacije Eda Vujević pokrenula je kampnaju 'Žena ženi UZOR' kojom će radnicama Uzora pomoći da nastave raditi. Naime, novinarke će dati sašiti haljine, kostime, košulje, suknje, odijela...i to će platiti iz svoga džepa. Stotinu žena 'Uzora' mjesecima nisu primile plaće; tek im je neki dan na račune sjelo po 200- tinjak kuna za par radnih dana u veljači, nakon što im je firma i formalno otišla u stečaj. Sve što radnice 'Uzora' sada u ovom periodu stečaja zarade, ide za njihove plaće.

 • Solidarnost s našim sestrama na Haitiju

  Solidarnost s našim sestrama na Haitiju

  Međunarodni kamp feminističke solidarnosti "Myriam Merlet" otvara se na haićansko-dominikanskoj granici idućeg tjedna.

  Kamp solidarnosti  dobio je  ime po Myriam Merlet, feminističkoj aktivistkinji  koja je stradala u potresu prošlog tjedna. 

 • Koliko solidarnosti?

  Koliko solidarnosti?

  Grčka, Pride, Gorenje, bagerist Džo...? Kako bi vi nastavili sljedeći niz ? Da li su to riječi koje i vas asociraju na solidarnost, ili vi prvo pomislite na (...)

<< < 3 4 5 6 7

Iz drugih medija

AEM