Članci s tagom: solidarnost

 • Solidarnost ne smije imati granica

  Solidarnost ne smije imati granica

  U svrhu poticanja suradnje i solidarnosti različitih društvenih skupina u radu na društvenoj promjeni, na tribini Novi prostori za suradnju (...)

 • Ženska solidarnost

  Ženska solidarnost

  Jedna od omiljenih parafraza Hobbesove rečenice "Čovjek je čovjeku vuk" glasi "Žena je ženi vučica" . Naročito je popularna u politici, a posebice za (...)

 • Vrag nosi Pradu, mi nosimo Uzor

  Vrag nosi Pradu, mi nosimo Uzor

  Inicijativi "Žena ženi UZOR" koju je pokrenula skupina novinarki "Slobodne Dalmacije" zajedno s kolegicama iz drugih splitskih medija pridružilo se više od pedeset ljudi, a broj onih koji se žele baš ovom akcijom solidarizirati s radnicama "Uzora" raste svaki dan. Kao što se i očekivalo, akciji se pridružuju uglavnom žene - do sada je samo jedno muško ime i prezime na popisu "prijatelja Uzora". Svi oni su prihvatili ideju da svoju solidarnost s radnicama "Uzora" pokažu konkretno.

 • AKCIJA ŽENSKE SOLIDARNOSTI Novinarke nose 'Uzor'

  AKCIJA ŽENSKE SOLIDARNOSTI Novinarke nose 'Uzor'

  Novinarka Slobodne Dalmacije Eda Vujević pokrenula je kampnaju 'Žena ženi UZOR' kojom će radnicama Uzora pomoći da nastave raditi. Naime, novinarke će dati sašiti haljine, kostime, košulje, suknje, odijela...i to će platiti iz svoga džepa. Stotinu žena 'Uzora' mjesecima nisu primile plaće; tek im je neki dan na račune sjelo po 200- tinjak kuna za par radnih dana u veljači, nakon što im je firma i formalno otišla u stečaj. Sve što radnice 'Uzora' sada u ovom periodu stečaja zarade, ide za njihove plaće.

 • Solidarnost s našim sestrama na Haitiju

  Solidarnost s našim sestrama na Haitiju

  Međunarodni kamp feminističke solidarnosti "Myriam Merlet" otvara se na haićansko-dominikanskoj granici idućeg tjedna.

  Kamp solidarnosti  dobio je  ime po Myriam Merlet, feminističkoj aktivistkinji  koja je stradala u potresu prošlog tjedna. 

 • Koliko solidarnosti?

  Koliko solidarnosti?

  Grčka, Pride, Gorenje, bagerist Džo...? Kako bi vi nastavili sljedeći niz ? Da li su to riječi koje i vas asociraju na solidarnost, ili vi prvo pomislite na (...)

<< < 3 4 5 6 7

Stup srama

Iz drugih medija

AEM