Članci s tagom: statistika

 • Žrtve tradicije i siromaštva

  Žrtve tradicije i siromaštva

  Prema izvješću Međunarodnog centra za istraživanje o ženama (ICRW) u 51 zemlji još uvijek postoji tradicija sklapanja braka s djevojčicama.

 • U Hrvatskoj više visokoobrazovanih žena nego muškaraca

  U Hrvatskoj više visokoobrazovanih žena nego muškaraca

  Prema podatcima posljednjeg popisa stanovništva, koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS) , u Hrvatskoj je sve manje nepismenih osoba, a raste broj (...)

 • 'Prestanite više cmizdrati da ste manje plaćene!'

  'Prestanite više cmizdrati da ste manje plaćene!'

  Novosti, dame! Trebate prestati non-stop lupetati o takozvanoj razlici u plaćama zasnovanoj na spolovima. Niste diskriminirane! Gotovo beznačajna razlika u plaćama (...)

 • EU: osam puta više samohranih majki nego očeva

  EU: osam puta više samohranih majki nego očeva

  U Europskoj uniji ima osam puta više samohranih majki nego očeva, zaposlenost žena opada s brojem djece dok je kod muškaraca trend upravo obrnut, a muškarci su po vlastitom mišljenju uglavnom zdraviji nego žene, neki su od podataka iz studije Eurostata objavljene povodom Međunarodnog dana žena 8. ožujka. U Hrvatskoj od milijun i 639 tisuća kućanstava, 1,8 posto čine samohrane majke i 0,2 posto samohrani očevi.

 • Žene bez obzira na obrazovanje u Hrvatskoj potplaćene i nezaposlenije

  Žene bez obzira na obrazovanje u Hrvatskoj potplaćene i nezaposlenije

   Iako su prosječno obrazovanije od svojih muških vršnjaka, žene i dalje prednjače među nezaposlenim i neaktivnim stanovništvom, objavio je Državni zavod za statistiku u publikaciji "Žene i muškarci u Hrvatskoj". Naime, 2007. godine među diplomiranima na visokim učilištima u Hrvatskoj bilo je 58,1 posto žena, među magistrima znanosti bilo ih je 51,7 posto, a među doktorima znanosti 52,1 posto.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM