Članci s tagom: svedska

 • Ostavka zbog rasizma

  Ostavka zbog rasizma

  Švedski zastupnik Erik Almqvist podnio je ostavku zbog umješanosti u rasistički skandal. Almqvist (31) je bio jedan od trojice članova stranke (...)

 • Sterilizacija više nije uvjet za promjenu spola u Švedskoj

  Sterilizacija više nije uvjet za promjenu spola u Švedskoj

  Žalbeni sud u Stockholmu donio je povijesno bitnu odluku 19. prosinca 2012. godine kako zakonski zahtjev da osoba može promijeniti spol u dokumentima tek nakon što je (...)

 • Opasnost od 'barbie droge' među mladima

  Opasnost od 'barbie droge' među mladima

  Sve više mladih u Švedskoj uzima Melanotan , supstancu, koja pomaže pri tamnjenju tena, unatoč zdravstvenim problemima i još uvijek nepoznatim dugoročnim (...)

 • Samozapošljavanje među imigrantkinjama u Švedskoj!

  Samozapošljavanje među imigrantkinjama u Švedskoj!

  Od 2004. godine, kako bi prevladali/e poteškoće pronalaženja posla, samozapošljavanje je u Švedskoj poraslo za 15 posto. Osobito je popularno među ženama koje (...)

 • Hit iz Švedske - rodno neutralan vrtić

  Hit iz Švedske - rodno neutralan vrtić

  Egalia je vrtić u Stockholmu čiji je cilj osloboditi djecu od tradicionalnih društvenih očekivanja na temelju spolova. Radi se o 'rodno neutralnom' predškolskom odgoju gdje odgajatelji djecu nazivaju 'prijateljima', gdje je zabranjena uporaba zamjenica 'ona' i 'on', gdje su pažljivo odabrane knjige kako bi se izbjegla tradicionalna podjela po spolovima i roditeljske uloge, piše BBC.

 • Žene imaju puno više toga za reći nego što to novinari misle

  Žene imaju puno više toga za reći nego što to novinari misle

  Obično se misli da ako imate podjednako zaposlenih žena i muškaraca u medijima da će se i slika koju ti mediji šalju automatski mijenjati. No, to se ne događa.

 • Sjećamo se Anne Lindh

  Sjećamo se Anne Lindh

  Augustin Palokaj dopisnik je "Jutarnjeg lista" iz Bruxellesa Tekst je preuzet iz časopisa Civilno društvo koje izdaje Nacionalna zaklada za razvoj (...)

 • Odobreni istospolni brakovi i u crkvama

  Odobreni istospolni brakovi i u crkvama

  Švedski parlament usvojio je u srijedu zakon kojim je odobreno sklapanje brakova između osoba istog pola, čak i u crkvama. Od 349 poslanika parlamenta, 261 ih je glasalo za taj zakon, 22 su bili protiv, 16 suzdržanih, dok je 50 bilo odsutno, prenose agencije.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM