Članci s tagom: transrodnost

 • Drugo lice Kube

  Drugo lice Kube

  Nakon revolucije i pada Batiste, činilo se kako kubansko društvo nije mnogo napredovalo. Unatoč planovima za jednakost, jedna generacija ne može promijeniti (...)

 • U 2015. šest trans žena je ubijeno u SAD-u

  U 2015. šest trans žena je ubijeno u SAD-u

  Jutros sam pročitala da se u Ohiou dogodilo ubojstvo. B. Golec, koju je nasmrt izbo otac. Imala je samo 22 godine. Njezina smrt označava već šestu trans ženu ubijenu u (...)

 • Danska ukida prisilnu sterilizaciju za osobe koje su promijenile spol

  Danska ukida prisilnu sterilizaciju za osobe koje su promijenile spol

  Danski Parlament ukinuo je zakon koji je od osoba koje mijenjaju spol zahtijevao da budu sterilizirane, što je ranije bio uvjet kako bi promjena roda bila legalna.

 • Uskoro premijera prvog slovenskog filma o transrodnosti

  Uskoro premijera prvog slovenskog filma o transrodnosti

  Prvi slovenski igrani film o životu transrodnih osoba, snimljen prema predlošku romana "Ime mi je Damjan" književnice Suzane Tratnik , ovog će ljeta konačno (...)

 • Razgovarajmo o transmizoginiji

  Razgovarajmo o transmizoginiji

  To je riječ koja opisuje dobar dio kulturološkog i sistematičnog tretmana trans* žena u našoj kulturi i tako se jasno povezuje s feminizmom, no ipak – to nije (...)

 • 'Osjećam da radim za ljudski rod'

  'Osjećam da radim za ljudski rod'

  Transrodna Goca (Goran) živi u Beogradu, bavi se prostitucijom, odgaja nećakinju, ima problema s mlađim dečkom i uzima ilegalno nabavljene ženske hormone.

 • Transfobni ispad Željka Joksimovića

  Transfobni ispad Željka Joksimovića

  Dok se u Hrvatskoj vodi burna rasprava oko inicijative U ime obitelji i diskriminatornog referenduma kojem je cilj Ustavom definirati brak kao zajednicu (...)

 • Upućeni zahtjevi povodom Dana borbe protiv transfobije

  Upućeni zahtjevi povodom Dana borbe protiv transfobije

  Iskorak i Kontra obilježile su Dan borbe protiv transfobije. Akcija je održana ispred Vlade RH kojoj su predali sljedeće zahtjeve: 1. Usvajanje amandmana na (...)

 • Kad quiverfull tata postane mama...

  Kad quiverfull tata postane mama...

  Quiverfull * pokret dio je ekstremne kršćanske fundamentalističke subkulture koja strogo brani bilo kakav oblik kontracepcije , te potiče žene da rađaju, rađaju, (...)

 • Ništa o ženskim pravima na hrvatskim pravnim fakultetima

  Ništa o ženskim pravima na hrvatskim pravnim fakultetima

  "Kriza političke imaginacije i transformativni potencijal zelene politike" naziv je Zelene Akademije 2020 koja se u organizaciji Heinrich Boll Stiftunga i uz podršku Green European Foundation održala krajem kolovoza na otoku Visu. Prenosimo izvještaj sa panela o rodu na kojem se raspravljalo o transrodnosti, rodnoj politici...

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM