Članci s tagom: trudnoca

 • Imaš seksualni život, zaboravi posao

  Imaš seksualni život, zaboravi posao

  Prije tjedan dana sam spavala s mužem bez zaštite. Znate, bio je petak, pa smo si dali oduška jer nemamo para za odlazak u kino. Čekajte, možda je ipak bila subota, ne (...)

 • HZZO: I. S. nakon oplodnje nije bila radno sposobna

  HZZO: I. S. nakon oplodnje nije bila radno sposobna

  HZZO zaključuje kako I. S. nije bila radno sposobna jer joj je liječnik nakon umjetne oplodnje preporučio mirovanje. Dvadeset dana od novog zapošljavanja potvrđena joj je trudnoća, a rješenjem iz veljače ove godine HZZO u Rijeci joj ukida pravo na trudničko bolovanje i naknadu plaće jer je prilikom zapošljavanja, deset dana od postupka oplodnje, kažu, bila "nesposobna za zapošljavanje". Dijagnoza - trudnoća.

 • Ipak zabrana noćnog rada trudnicama

  Ipak zabrana noćnog rada trudnicama

  Hrvatski sabor donio je novi Zakon o radu, a prihvaćen je Vladin amandman po kojem poslodavac trudnici ne smije odrediti noćni rad, osim ako to sama ne zatraži i ako je s tim suglasan ovlašteni liječnik. Za novi ZOR glasalo je 79 nazočnih zastupnika, protiv su bili Silvano Hrelja (HSU) i Daniel Srb (HSP), dok su zastupnici iz SDP-a, HNS-a, IDS-a i nezavisni Dragutin Lesar napustili sabornicu.

 • Trudnoća "po otočki" košta živaca i novca

  Trudnoća "po otočki" košta živaca i novca

  CRES - Biti bolestan, trebati liječničku pomoć i uopće ovisiti o zdravstvenim ustanovama nigdje nije lako, a najmanje je ugodno. Međutim, kada je zdravstvo na otocima u pitanju, stvari se višestruko kompliciraju. Iako su stanovnici Hrvatske po Ustavu izjednačeni u svim pravima, građani otoka i ostalog dijela Hrvatske definitivno nisu izjednačeni, odnosno jesu u pravima, ali ne i ostvarenju.

<< < 4 5 6 7 8

Stup srama

Iz drugih medija

AEM