Članci s tagom: ubojstva

 • Sotona iz Hondurasa

  Sotona iz Hondurasa

  "Sam sotona živi u ovom gradu" reći će stanovnici grada što leži u dolini ptica, San Pedro Sula, na sjevero-zapadu Hondurasa. I iako ste možda mislili da su (...)

 • 'Rat protiv droge pretvorio se u rat protiv žena'

  'Rat protiv droge pretvorio se u rat protiv žena'

  Delegacija žena na čelu s Nobelovkama Jody Williams i Rigobertom Menchu prošli tjedan je objavila izvješće o visokoj stopi rodno uvjetovanog nasilja koje trpe (...)

 • Hrvatska ženama ne vjeruje

  Hrvatska ženama ne vjeruje

  Zločin je prethodno najavljen policiji, egzekucija žrtava javna. Da su označene mete bili profesori ili tramvajci, to bi alarmiralo barem njihove kolege po struci, ako (...)

 • Je li država kriva za brutalna ubojstva žena?

  Je li država kriva za brutalna ubojstva žena?

  'Netko mora odgovarati za smrt tih žena i, dok se to ne dogodi, zločina će biti sve više. U 90 posto slučajeva kazne su minimalne ili čak ispod toga. Počinitelj nasilja zna da ga zakon neće oštro sankcionirati. Policija, centri za socijalnu skrb i liječnici znaju da - kada krene interna istraga - nitko neće biti odgovoran', rekla je za tportal Neva Tölle iz Autonomne ženske kuće Zagreb, komentirajući jučerašnji zločin u Glini i nedavni masakr u Benkovcu. "Niti jedan predstavnik institucije ne vjeruje ženi kada ona kaže da se boji nasilnika."

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM