Članci s tagom: umjetna-oplodnja

 • Predstavljena publikacija 'reproduktivna pravda za pravednije društvo'

  Predstavljena publikacija 'reproduktivna pravda za pravednije društvo'

  Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter je objavila publikaciju "Reproduktivna pravda za pravednije društvo" na stručnoj konferenciji istog (...)

 • Za besplatnu medicinski pomognutu oplodnju žena bez stalnog partnera

  Za besplatnu medicinski pomognutu oplodnju žena bez stalnog partnera

  Inicijativu da se donese zakon po kojemu bi pravo na besplatnu medicinski pomognutu oplodnju imale i žene bez stalnog partnera potpisalo je više od dvije trećine (...)

 • Obrana 'tradicionalnih obiteljskih vrijednosti' diljem Europe

  Obrana 'tradicionalnih obiteljskih vrijednosti' diljem Europe

  Građani i građanke u nekoliko europskih gradova provode nedjelju prosvjedujući u obranu tradicionalnih obiteljskih vrijednosti i protiv bračne jednakosti, piše (...)

 • Austrijski Ustavni sud ukinuo zabranu umjetne oplodnje lezbijskim parovima

  Austrijski Ustavni sud ukinuo zabranu umjetne oplodnje lezbijskim parovima

  Austrijski Ustavni sud krajem prošloga tjedna ukinuo je zabranu umjetne oplodnje lezbijskim parovima jer je pitanju bilo kršenje ljudskih prava.

 • Umjetna oplodnja nije luksuz, već pravo!

  Umjetna oplodnja nije luksuz, već pravo!

  Federacija BiH bi (konačno) trebala dobiti Zakon o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, piše Anesa Marić na portalu diskriminacija.ba .

 • Netolerancija po Duhu Svetom

  Netolerancija po Duhu Svetom

  Još jedan katolički blagdan, još jedan pokušaj da opravdam svoj krsni list i budem dobra katolkinja. I to ne radi drugih, već prvenstveno radi sebe.

 • Školski udžbenici prepuni stereotipa i dezinformacija o seksualnom i reproduktivnom zdravlju mladih

  Školski udžbenici prepuni stereotipa i dezinformacija o seksualnom i reproduktivnom zdravlju mladih

  Kako bi ukazali na propuste u obrazovnom sustavu koji se tiču reproduktivnog i seksualnog zdravlja mladih te informirali javnost o zabrinjavajućoj količini dezinformacija koje mladi mogu pročitati u školskim udžbenicima, CESI i Inicijativa mladih  su organizirali uličnu akciju pod nazivom: Sex na ex! O meni brine MZOŠ-neprocjenjivo.

 • Vatikan protiv Nobela za pionira umjetne oplodnje

  Vatikan protiv Nobela za pionira umjetne oplodnje

  Visoko pozicionirani vatikanski dužnosnik rekao je jučer da je odluka Švedske akademije da Nobela za medicinu dodijeli pioniru umjetne oplodnje Robertu Edwardsu potpuno kriva. Ignacio Carrasco de Paula, čelnik Pontifikalne akademije za život, izjavio je da 'bez Edwardsa, ne bi bilo tržišta za prodaju mnoštva jajnih stanica ni hladnjaka prepunih embrija'. 'U najboljem slučaju, oni se usađuju u maternice, no najčešće završavaju napušteni ili umiru, za što je odgovoran novi Nobelovac', dodao je De Paula koji je također i glasnogovornik Vatikana za bio-etiku. No De Paula je naglasio kako govori isključivo u svoje ime. Oko četiri milijuna ljudi u svijetu rodilo se zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji.

 • HZZO: I. S. nakon oplodnje nije bila radno sposobna

  HZZO: I. S. nakon oplodnje nije bila radno sposobna

  HZZO zaključuje kako I. S. nije bila radno sposobna jer joj je liječnik nakon umjetne oplodnje preporučio mirovanje. Dvadeset dana od novog zapošljavanja potvrđena joj je trudnoća, a rješenjem iz veljače ove godine HZZO u Rijeci joj ukida pravo na trudničko bolovanje i naknadu plaće jer je prilikom zapošljavanja, deset dana od postupka oplodnje, kažu, bila "nesposobna za zapošljavanje". Dijagnoza - trudnoća.

Iz drugih medija

AEM