Članci s tagom: umjetnost

 • Umjetnički zapisi ljudskog tijela

  Umjetnički zapisi ljudskog tijela

  U Sivoj galeriji- AKC MEDIKE održana je izložba fotografija Ines Kotarac 'T kao tijelo'. Radi se o njezinom prvom samostalnom izlaganju koje je rezultat aktivnog (...)

 • "Prestani(te) govoriti ženi da se smije"

  "Prestani(te) govoriti ženi da se smije"

  "Prestani(te) govoriti ženama da se smiju." To je u isto vrijeme izjava koja izaziva uvrijeđene reakcije i ljuti, ali i naziv umjetničkog projekta bruklinske umjetnice (...)

 • Zaboravljeni ostaci filmskog grada

  Zaboravljeni ostaci filmskog grada

  Da smo u 1925. godini, ovo bi bila priča o prvom filmskom studiju na našim prostorima. Danas, gotovo 90 godina kasnije jedino o čemu se može govoriti su ostaci tzv.

 • 'Kako živjeti od umjetničkog rada?'

  'Kako živjeti od umjetničkog rada?'

  Dina Rončević multimedijalna je umjetnica koja se na lokalnoj, a potom i regionalnoj sceni počela "probijati" oko 2008. godine kada je krenula raditi i izlagati (...)

 • Crkva cenzurira i provodi inkviziciju

  Crkva cenzurira i provodi inkviziciju

  Izložba slika triju umjetnica - Marije Koruga, Monike Meglić i Melinde Šefčić pod nazivom 'Ženski autoportreti - upisivanje tijela' u kapelici Sv.

 • Animafest - promoviranje umjetnosti na najljepši način

  Animafest - promoviranje umjetnosti na najljepši način

  Tjedan uzbudljivih i zanimljivih događanja vezanih uz Animafest polako je na svome kraju. Po broju posjetitelja i komentarima u medijima i na društvenim mrežama, mogu (...)

 • LGBT umjetnost i queer estetika

  LGBT umjetnost i queer estetika

  U četvrtak, 16. svibnja, u književnom klubu Booksa održana je peta po redu Roza hipnoza, ciklus tribina koje je pokrenulo Udruženje Zagreb Pride.

 • 'Zajedno smo jače od svake predrasude!'

  'Zajedno smo jače od svake predrasude!'

  Le Zbor je prvi hrvatski lezbejsko-feministički zbor/hor koji je nastao, kako same članice hora objašnjavaju na svojoj web stranici, iz želje da se podstakne i (...)

 • Rodna šarmantnost

  Rodna šarmantnost

  Konferencija o revolucionarnim rodnim politikama šarmirala je Aniu Ostrowsku, autoricu članka. Koliko je zapravo bio radikalan sam događaj? Početkom veljače (...)

 • 'Crtam karikature jer su mi osobne slobode ugrožene'

  'Crtam karikature jer su mi osobne slobode ugrožene'

  Poznata egipatska karikaturistkinja Doaa Eladl svoje je crteže počela objavljivati 2007. godine u novinama Al Dostor te časopisima Rose Al Youssef i (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM