Članci s tagom: un-women

 • Odšteta preživjelima ratnog seksualnog nasilja na Kosovu

  Odšteta preživjelima ratnog seksualnog nasilja na Kosovu

  Osobe koje su preživjele seksualno nasilje u oružanom sukobu na Kosovu , gotovo dva desetljeća kasnije napokon mogu podnijeti zahtjev za naknadu za fizičke, (...)

 • Žene na filmu premalo zastupljene i stereotipno prikazane

  Žene na filmu premalo zastupljene i stereotipno prikazane

  Rezultati studije Ujedinjenih naroda pokazuju da su žene u međunarodnim filmskim produkcijama premalo zastupljene i da se vrlo često pojavljuju u vrlo klišeiziranim (...)

 • Ratno nasilje nad ženama

  Ratno nasilje nad ženama

  Woman Under Siege istraživački je projekt koji nastoji rasvijetlili kako se silovanje i ostali oblici seksualnog nasilja koriste kao oruđe u genocidima i sukobima (...)

 • Nova izvršna direktorica UN Women

  Nova izvršna direktorica UN Women

  Bivša zamjenica predsjednika Južne Afrike, Phumzile Mlambo-Ngcuka , imenovana je novom izvršnom direktoricom UN Women u srijedu 10. srpnja 2013. godine.

 • Hitno i učinkovito djelovanje protiv femicida

  Hitno i učinkovito djelovanje protiv femicida

  Nedavni povijesni globalni sporazumi zajedno s pionirskim radom na otklanjanju i suzbijanju svih oblika nasilja nad ženama samo su temelj za rješavanje problema (...)

 • Kako je borba protiv nasilja nad ženama postala moja strast!

  Kako je borba protiv nasilja nad ženama postala moja strast!

  Dvadesetčetverogodišnji Mwasapi Kihongosi je nedavno predvodio karavanu za promjene – bus od 25 aktivista koji su posjetili pet regija Tanzanije u osam dana u (...)

 • UN Women: Ima nade, ali ima i posla

  UN Women: Ima nade, ali ima i posla

  Jedna od novijih UN-ovih organizacija, UN Women utemeljena je 2. srpnja 2010. kada je Generalna skupština jednoglasno donijela rezoluciju o osnivanju UN-ovog tijela za (...)

 • UN Women započela s radom

  UN Women započela s radom

  Ovog su siječnja Ujedinjeni narodi stvarali povijest jer službeno je započela s radom organizacija pod nazivom UN Women (UN Žene), posvećena rodnoj ravnopravnosti te osnaživanju žena. Ova nova i ambiciozna organizacija konsolidira i podiže razinu aktivnosti UN-a, usmjerene na postizanje rodne ravnopravnosti te pruža nadu za ubrzani napredak u ostvarivanju prava žena diljem svijeta.

 • Michelle Bachelet predsjednica agencije UN-a za ravnopravnost žena

  Michelle Bachelet predsjednica agencije UN-a za ravnopravnost žena

  Bivša čileanska predsjednica Michelle Bachelet imenovana je na čelo nove agencije UN-a zadužene za unapređenje ravnopravnosti žena u svijetu. Agencija "UN Žene" koja je osnovana u srpnju i sjedinjuje aktivnosti nekoliko programa koji se bave pitanjima prava žena: Division for the Advancement of Women (DAW) International Research and Training Institute for the Advancement of Women (INSTRAW) Office of the Special Adviser on Gender Issues and Advancement of Women (OSAGI) i United Nations Development Fund for Women (UNIFEM).

Iz drugih medija

AEM