Članci s tagom: zagreb-pride

 • 2012: godina značajnih koraka za LGBT prava

  2012: godina značajnih koraka za LGBT prava

  2012. možda na globalnoj razini, usred raznih prirodnih nepogoda, svjetskih sukoba i ekonomske krize koja još uvijek grčevito stiska naš maleni plavi planet, neće (...)

 • Zagreb podržao makedonsku LGBT zajednicu

  Zagreb podržao makedonsku LGBT zajednicu

  U Makedoniji je prije pet mjeseci osnovana prva organizacija civilnog društva koja u svojem imenu sadržava akronim LGBT s idejom poboljšavanja životne situacije (...)

 • Mladić i djevojka napali gej par

  Mladić i djevojka napali gej par

  "Pederčine, gubite se odavde! Koji kurac radite ovdje?" - samo su neke riječi su koje je morao trpjeti 24-godišnji student dok mu se niz lice slijevala (...)

 • Dragi homofobi, zadržite svoje stavove u svoja četiri zida!

  Dragi homofobi, zadržite svoje stavove u svoja četiri zida!

  Osvanula je sunčana i sparna subota, baš kakva je bila i prošle godine. Zastave duginih boja lagano trepere na povjetarcu na glavnom gradskom Trgu.

 • Povorka ponosa zavila Zagreb u tisuću duginih boja

  Povorka ponosa zavila Zagreb u tisuću duginih boja

  "Ništa mi ne nedostaje, ali mojoj majci i njenoj partnerici nije lako zbog nepostojanja zakonskih okvira koji se tiču LGBT obitelji. Svoj djeci koja žive u takvim (...)

 • Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san.

  Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san.

  U Zagrebu će se 16. lipnja 11. put za redom održati društvena i politička manifestacija Zagreb Pride. Glavni dio ("Pride Week") ovogodišnjeg Pridea održat će se od 8. (...)

 • Splitski Pride pokazao je ljudima da ne smiju biti nevidljivi

  Splitski Pride pokazao je ljudima da ne smiju biti nevidljivi

  U splitskoj Kinoteci održana je projekcija dokumentarnog filma o prvom Split prideu koju su pozdravili Edo Bulić iz udruge Iskorak, Mirjana Kučer iz Domina te sam autor, Tomislav Ladišić, student druge godine Filma i videa na UMAS-u. Film je prikazan u sklopu aktivnosti koje se odvijaju dva puta mjesečno nakon samog Pridea, a kojima je cilj okupiti kritičnu masu LGBT osoba u gradu čije je ime danima vrištalo sa naslovnica uz pridjeve poput "homofobni", "nasilni" i "sramotni".

 • Desetu godinu ponosno!

  Desetu godinu ponosno!

  Samo tjedan dana nakon sramotnog masovnog javnog linča nad prvom Povorkom ponosa u Splitu, na jubilarnom Zagreb Prideu okupilo se čak 4 000 ljudi, koji su koračajući ulicama glavnog grada još jednom stali u obranu prava na različitost. Snažnije nego ikad, sudionici Pridea pokazali su kako ne pristaju na diskriminaciju, uskraćivanje slobode i dostojanstva.

 • Dođite na Pride i budućnost je naša!

  Dođite na Pride i budućnost je naša!

  Pride je važan svake godine, ali ipak se nekako čini da je ove godine najvažniji. Zahvaljujući nasilnim i sramotnim događajima koji su pratili i još uvijek u obliku homofobnih i antidemokratskih izjava prate splitski Pride, sve su oči uprte u zagrebačku subotnju povorku ponosa. I dok se na povorci očekuju usual suspects, sa svih strana stižu podrške i najave dolaska što bi ovu povorku moglo učiniti najmasovnijom dosad.

 • SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  Najveći je dalmatinski grad uoči PRIDEa bio inkubator primitivizma, netolerancije i diskriminacije, grad u kojem je sve najavljivalo subotnji sumrak ljudskih i (...)

Iz drugih medija

AEM