Članci s tagom: zakon-o-radu

 • Ukida se rad na neodređeno?

  Ukida se rad na neodređeno?

  Novi zakon o radu, odnosno njegov nacrt, koji već nekoliko godina čeka da se nađe pred zastupnicima/icama Parlamenta FbiH, izazvao je žestoke reakcije i polemike (...)

 • Outsourcing postaje pravilo, a ne iznimka?

  Outsourcing postaje pravilo, a ne iznimka?

  Nije prošla niti godina dana od donošenja novog Zakona o radu, a sva upozorenja da će to rezultirati ugrožavanjem prava radnika i radnica te dovesti do veće radne (...)

 • Po čemu ćemo pamtiti 2014. godinu?

  Po čemu ćemo pamtiti 2014. godinu?

  Godina 2014. bila je više korak nazad nego naprijed, ali ipak ćemo je imati po čemu pamtiti, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. 1. ZAKON O ŽIVOTNOM (...)

 • Opći štrajk u Italiji

  Opći štrajk u Italiji

  Od Torina i Milana na sjeveru do Apulije i Sicilije na jugu, danas će biti blokirane ceste, zaustavljeni vlakovi, otkazani domaći i međunarodni letovi, te okupirani (...)

 • Ouroboros na hrvatski

  Ouroboros na hrvatski

  Od jučer je u primjeni novi Zakon o radu . Ne zadire u tradicionalne hrvatske vrijednosti, stoga nije bilo puno buke oko njegove neprihvatljivosti.

 • Od danas u primjeni novi Zakon o radu

  Od danas u primjeni novi Zakon o radu

  Od danas na snagu stupaju odredbe novog Zakona o radu (ZOR) koji je naišao na žestoku kritiku oporbe, kao i nezadovoljstvo sindikata, dok su njegovo donošenje u (...)

 • I u Srbiji usvojen kontroverzni ZOR

  I u Srbiji usvojen kontroverzni ZOR

  Za usvajanje izmjena Zakona o radu u Srbiji je danas glasalo 190 zastupnika/ica, dok ih je protiv bilo 22. Izmjene Zakonu o radu pored ostalog predviđaju pravo (...)

 • Prima minimalac i onda šefu na ruke vraća 600 kuna

  Prima minimalac i onda šefu na ruke vraća 600 kuna

  "Radim u jednoj maloj pekarnici za zakonom zajamčenu minimalnu plaću, ali kad je dobijem – vlasniku najkasnije sutra moram vratiti 600 kuna.

 • Generalni štrajk u Srbiji: Ujedinimo se u obrani prava radnika i radnica

  Generalni štrajk u Srbiji: Ujedinimo se u obrani prava radnika i radnica

  Nakon što je nova verzija Zakona o radu jučer donesena u Hrvatskoj, sličan zakon uskoro bi mogao stupiti na snagu i u Srbiji. "Predloženim izmjenama ZOR-a zadaje se (...)

 • Internacionala i zbogom radničkim pravima

  Internacionala i zbogom radničkim pravima

  Nakon što su prihvaćeni svi Vladini prijedlozi, odbačeni svi amandmani oporbe i izglasan Zakon o radu, sabornicom su se zaorili glasovi članica Ženske fronte za radna (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM