Članci s tagom: zaposljavanje

 • Raste ksenofobija u Velikoj Britaniji

  Raste ksenofobija u Velikoj Britaniji

  Bijelci su sada jedna od londonskih manjina, a s gospodarstvom u previranju mnogi žestoko napadaju imigrante. London, Velika Britanija – U međunarodnom (...)

 • Kretanje žena praćeno SMS-om

  Kretanje žena praćeno SMS-om

  Saudijska Arabija suočava se s optužbama zbog ponašanja nalik Big Brotheru nakon što je objavljeno uvođenje novog elektronskog sustava kojim muški "skrbnici" (...)

 • 'Prestanite više cmizdrati da ste manje plaćene!'

  'Prestanite više cmizdrati da ste manje plaćene!'

  Novosti, dame! Trebate prestati non-stop lupetati o takozvanoj razlici u plaćama zasnovanoj na spolovima. Niste diskriminirane! Gotovo beznačajna razlika u plaćama (...)

 • Biti HIV pozitivan u Hrvatskoj

  Biti HIV pozitivan u Hrvatskoj

  Iako ljudi nominalno nemaju negativan stav prema osobama koje žive s HIV-om, u Hrvatskoj su one još uvijek izložene diskriminaciji i to najčešće na tržištu rada i (...)

 • Samozapošljavanje među imigrantkinjama u Švedskoj!

  Samozapošljavanje među imigrantkinjama u Švedskoj!

  Od 2004. godine, kako bi prevladali/e poteškoće pronalaženja posla, samozapošljavanje je u Švedskoj poraslo za 15 posto. Osobito je popularno među ženama koje (...)

 • Neće meni žena biti šefica!

  Neće meni žena biti šefica!

  Iako se, barem na prvi pogled, čini da nam je društvo postalo demokratičnije, manje patrijarhalno i spolno diskriminirajuće, jedno od područja u kojem i dalje prevladavaju jaki seksistički stereotipi i prava žena često se krše jest - svijet rada. Naime, upravo je diskriminacija na radnom mjestu, a među najtežim oblicima je uznemiravanje, među vodećim pritužbama koje su lani pristigle u Ured Pravobraniteljice.

 • Najpoželjniji hrvatski poslodavci su i 'gay friendly'

  Najpoželjniji hrvatski poslodavci su i 'gay friendly'

  Ni LGBT zajednica u Hrvatskoj nije pošteđena eksplozije nezaposlenosti pa smo se zapitale otežava li i danas nečija spolna orijentacija mogućnost pronalaska odgovarajućeg radnog mjesta. Sudeći prema podacima koje smo dobile od inače najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca, svi su "gay friendly".

 • Udio žena među višim članovima Uprave EK i dalje je samo 30%

  Udio žena među višim članovima Uprave EK i dalje je samo 30%

  Žene čine dvije trećine novih zaposlenika Europske komisije iz deset zemalja članica koje su se Uniji priključile 2004 godine. Time je došlo do promjene ravnoteže u omjeru spolova unutar izvršnih tijela Europske unije, koja se po prvi puta naginje u korist žena, istaknuo je potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič. No iako je recentni val zapošljavanja rezultirao pozitivnim promjenama na polju ravnomjernije  rodne zastupljenosti na upravnoj razini Komisije, valja istaknuti kako je udio žena među višim članovima uprave i dalje samo 30%.

 • Dodijeljene nagrade Poslodavac godine za osobe s invaliditetom

  Dodijeljene nagrade Poslodavac godine za osobe s invaliditetom

  U Zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade dodijeljene su nagrade za Poslodavca godine za osobe s invaliditetom za 2010. godinu. Nagradu je, u kategoriji malih poduzeća, osvojio obrt Promus IT vl. Marko Slavečki, u kategoriji srednjih poslodavaca tvrtka Zaštita Jurenec d.o.o., te u kategoriji velikih poduzeća tvrtka Kuehne&Nagel d.o.o.

 • Imaš seksualni život, zaboravi posao

  Imaš seksualni život, zaboravi posao

  Prije tjedan dana sam spavala s mužem bez zaštite. Znate, bio je petak, pa smo si dali oduška jer nemamo para za odlazak u kino. Čekajte, možda je ipak bila subota, ne (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM