Članci s tagom: zaposljavanje

 • Ah, te vražje sufražetkinje

  Ah, te vražje sufražetkinje

  Sjedim i pijuckam čaj za vrijeme pauze na poslu, kada u jednom trenutku u kafić ulaze dvije žene u srednjim tridesetima. U tome ne bi bilo ništa čudno da odjednom (...)

 • Strojevi za šivanje drniškim ženama

  Strojevi za šivanje drniškim ženama

  Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Joshio Tamura, Udruzi "Žena" je u Drnišu uručio vrijednu donaciju strojeva za šivanje. U okviru Projekta pomoći za stručno obrazovanje žena u Drnišu, vlada Japana darovala je drniškim ženama 15.599 eura, kojima je kupljeno sedam šivaćih strojeva i dva stroja za vezenje koji će im koristiti kako bi razvile vještinu šivanja te povećale mogućnosti zapošljavanja.

 • ŽENE KOJE NISU U BRAKU PREKIDAJU ŠUTNJU I DOVODE U PITANJE SOCIJALNE NORME

  ŽENE KOJE NISU U BRAKU PREKIDAJU ŠUTNJU I DOVODE U PITANJE SOCIJALNE NORME

  Prevela Dea Ajduković Prošlo je više od osam godina otkad je potres pogodio indijsku državu Gujarat, ali Hansa Rathore i dalje se ne može riješiti (...)

 • Milijun eura za zapošljavanje žena

  Milijun eura za zapošljavanje žena

  Najnoviji podaci potvrđuju da su žene obrazovanije od muškaraca, no slabije su plaćene te ih je više među nezaposlenima. Kako bi se ta slika počela mijenjati, svakako će pomoći i ovih dana raspisan natječaj u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva kojim će se dodjeljivati bespovratna sredstva u okviru projekta "Žene na tržištu rada".

 • Kutija s alatima za zapošljavanje

  Kutija s alatima za zapošljavanje

  "Kutija s alatima za zapošljavanje" je novi priručnik u izdanju CESI koji nezaposlenim ženama olakšava proces traženja posla. Priručnik obuhvaća praktične savjete za (...)

<< < 1 2 3 4 5

Iz drugih medija

AEM