Članci s tagom: zene-u-businessu

 • Žene na tržištu rada i Žensko poduzetništvo

  Žene na tržištu rada i Žensko poduzetništvo

  Prema podacima Podružne službe HZZ Split, stanje na tržištu rada u Splitsko-dalmatinskoj županiji posijednjih nekoliko mjeseci dostiže alarmantne brojke, koje istovremeno potvrđuju i bazičnu diskriminaciju žena. O položaju žena na tržištu rada i situaciji u ženskom poduzetništvu raspravljali/e su sudionici/e dvaju okruglih stolova održanih u sklopu manifestacije "Dani žena u Zlatnim vratima".

 • Vlada RH donijela Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2010. - 2013.

  Vlada RH donijela Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2010. - 2013.

  U Hrvatskoj trenutno na jedan poduzetnički pothvat žena dolaze dva do 2,5 pothvata koje pokreću muškarci, dok je u Americi taj odnos 1:1,5. U Strategiji se stoga kao cilj do 2013. navodi povećanje broja žena koje pokreću poslovni pothvat kako bi se ostvarila razina poduzetničke aktivnosti žena na razini SAD-a.

 • Žene pokretačice promjena

  Žene pokretačice promjena

  Konferencija je održana 03. ožujka 2010. godine u organizaciji tvrtki Filaks d.o.o. i Incremedia d.o.o. i pod pokroviteljstvom Gordane Sobol, predsjednice Odbora za (...)

 • Odvjetnici, HAC i Hrvatske šume: Neće nama ona šefovati

  Odvjetnici, HAC i Hrvatske šume: Neće nama ona šefovati

  Muškarci su i danas za iste poslove u Hrvatskoj najmanje deset posto bolje plaćeni od žena, a poduzetnika je dvostruko više od poduzetnica. Sliku nacije, pak, najbolje pokazuje Hrvatski sabor: u njemu je tek oko 20 posto žena. Pročešljali smo desetak velikih javnih tvrtki, institucija, kao i tijela javne vlasti, kako bismo vidjeli koliko žena radi na vodećim položajima.

 • Angela Merkel ponovno proglašena najutjecajnijom

  Angela Merkel ponovno proglašena najutjecajnijom

  Njemačka kancelarka Angela Merkel četvrtu je godinu za redom proglašena najutecajnijom ženom svijeta prema časopisu Forbes. Po prvi puta svoje je mjesto, i to pod redim brojem 40., na listi pronašla Michelle Obama. Poslije Angele Merkel na listi najutjecajnijih žena svijeta slijedi predsjednica američke savezne depozitarne osiguravateljske kompanije Sheila Bair.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM