Članci s tagom: zenska-ljudska-prava

 • Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Nacrt ustava koji je odobren od strane egipatske konstitucionalne skupštine kojom prevladavaju islamisti obiluje nedostacima kad je u pitanju zaštita ljudskih prava.

 • Rat protiv žena - vraćanje sata unatrag!

  Rat protiv žena - vraćanje sata unatrag!

  Rat protiv žena politička je fraza koja se koristi u SAD-u za opisivanje inicijativa Republikanske stranke kako na saveznom, tako i na državnim nivoima kako bi se (...)

 • Tanzanija: Bijeg od sakaćenja ženskih genitalija

  Tanzanija: Bijeg od sakaćenja ženskih genitalija

  "Moraš biti obrezana kako bi se udala, tako da kada zatrudniš, ne osramotiš svoju obitelj", objašnjava Nengai , ponosna 26-godišnja učiteljica.

 • Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  UNITEWOMEN.ORG pokret organizirao je u subot, 28. travnja, čak 54 prosvjedna skupa u gradovima diljem SAD-a. Žene i muškarci okupili su se u maršu za obranu (...)

 • Somalijske trkačice preskočile barijere!

  Somalijske trkačice preskočile barijere!

  Iako smo naviknuli na isključivo strašne i srceparajuće priče iz Somalije, zemlje koja se bori s nikad gorom epidemijom gladi te valom nasilja, ovaj put imamo dobre (...)

 • Kako Poljakinje obilježavaju Dan žena

  Kako Poljakinje obilježavaju Dan žena

  Ove godine će Poljakinje po 13. puta obilježiti Međunarodni dan žena uličnom akcijom poznatom pod nazivom manifa (što je skraćenica od manifestacija). Ideja o manifi začeta je krajem prošlog stoljeća kada je takozvani "konsenzus o ženskim pitanjima" (što bi značilo "sve je u redu") počeo poprimati oblik dogme. Nekoliko najznačajnijih poljskih ženskih udruga udružilo se u neformalnu skupinu kojoj su dale ime Porozumieniekobiet 8 marca, što bi u prijevodu značilo Sporazum žena 8. marta i započele borbu za veću vidljivost ženskih problema u medijima.

 • Godišnjica egipatske revolucije

  Godišnjica egipatske revolucije

  Prije godinu dana, točnije 25. siječnja 2011. započela je egipatska revolucija kada se na tisuće Egipćana okupilo na kairskom trgu Tahrir zahtijevajući ostavku (...)

 • Moramo postati mnogo ljuće

  Moramo postati mnogo ljuće

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Gloria Steinem, jedna od vodećih aktivistica za prava žena, govori o vlastitom životu, estetskoj kirurgiji i (...)

 • USUSRET EGIPATSKIM IZBORIMA

  USUSRET EGIPATSKIM IZBORIMA

  Nakon egipatske revolucije i silaska s vlasti Hosni Mubaraka dolazi vrijeme za nove demokratske izbore. Tijekom revolucije tisuće žena se pridužilo muškarcima na (...)

 • EWL pokrenuo kampanju "Zajedno za Europu bez prostitucije"

  EWL pokrenuo kampanju "Zajedno za Europu bez prostitucije"

  "Ako moram spavati deset puta na dan sa strancima kako bih zaradio za život, u kojem trenutku bih se trebao počeo osjećati bolesnim? Od samog početka sigurno." To je zaključak kojeg izgovara glas u videu koji potiče na razmišljanje, a koji je Europski ženski lobi (The European Women's Lobby) objavio 17. lipnja u okviru europske kampanje kojom se poziva na kraj prostitucije, koja se smatra oblikom nasilja nad ženama.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM